Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Dramatisku zaudējumu pagarinājumā VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta mačā svētdien piedzīvoja Latvijas basketbolista Andreja Gražuļa pārstāvētā Permas "Parma", ko trenē Nikolajs Mazurs.

"Parma" savā laukumā ar 84:90 (13:22, 19:22, 27:16, 19:18, 6:12) piekāpās "Astana" basketbolistiem.

Gražulis šajā mačā laukumā pavadīja 29 minūtes un 31 sekundi, kuru laikā guva septiņus punktus. Latvijas basketbolists grozā raidīja divus no trim divpunktu metieniem un vienīgo trejaci.

Tāpat Gražuļa rēķinā četras atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viens bloķēts metiens, divas piezīmes, viens izprovocēts noteikumu pārkāpums un 12 efektivitātes punkti.

Vēl nedaudz vairāk nekā četras minūtes līdz pamatlaika beigām "Parma" atradās iedzinējos ar desmit punktiem (68:78), tomēr lieliski spēja aizvadīt atlikušās minūtes, neļaujot pretiniekiem iekarot savu grozu. Savukārt neizšķirtu (78:78) 26 sekundes pirms beigām panāca Frenks Geinss.

Līdz ar to šī mača liktenis tika izšķirts pagarinājumā. Lai arī tā sākumā "Parma" izvirzījās vadībā, noslēgumā iniciatīva pārgāja "Astana" pusē, kas izcīnīja uzvaru.

"Parma" rindās rezultatīvākais ar 25 punktiem bija Geinss, kamēr "Astana" labā 26 punktus guva Džastins Kārters.

Tikmēr citā svētdienas mačā ārpus pieteikuma palika latviešu centrs Mārtiņš Meiers, kamēr viņa pārstāvētā Kazaņas "Unics" izbraukumā ar 91:65 (21:19, 19:14, 27:12, 24:20) uzvarēja Baltkrievijas komanda Minskas "Cmoki", kur treneru kolektīvā strādā cits latvietis Edmunds Valeiko.

"Unics" labā 19 punktus šajā spēlē iemeta Džamars Smits.

Kazaņas komanda izcīnījusi uzvaras visās četrās Vienotās līgas spēlēs, tomēr Meiers piedalījies tikai vienā no tām.

Ziņots, ka sestdien pie savas pirmās uzvaras Vienotās līgas sezonā tika Latvijas čempione "VEF Rīga", kas savā laukumā ar 94:67 apspēlēja Krasnojarskas "Jeņisej".

Vienotās līgas galvgalī ar piecām uzvarām piecās spēlēs atrodas Maskavas CSKA, kamēr četri panākumi četros mačos ir Maskavas apgabala "Himki" un "Unics". "Cmoki" ar divām uzvarām piecos mačos ir septītajā pozīcijā, bet "VEF Rīga" un "Parma" guvušas pa vienam panākumam, kas kopvērtējumā ļauj ieņemt attiecīgi 11. un 12.vietu starp 13 komandām.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē tās pašas 13 komandas, kas iepriekšējā sezonā, aizvadot divu apļu turnīru, bet pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas un Kazahstānas.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja Maskavas apgabala "Himki" vienību.

Septiņās no astoņām iepriekšējām Vienotās līgas sezonām par čempioni kronēta CSKA, bet 2011. gadā uzvarēja "Himki".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!