Foto: F64
Latviešu basketbolista Andreja Gražuļa pārstāvētā Triestes "Allianz" mājas spēlē uzvarēja Brindizi vienību "Happy Casa", bet Artūra Strautiņa pārstāvētā Redžo di Emīlijas "Unahotels" veiksmīgi iesāka sezonu ar uzvaru pār Boloņas "Fortitudo Kigili".

Triestes vienība uzvarēja ar rezultātu 84:82 (18:16, 20:20, 19:20, 13:14).

Gražulis spēli sāka pamatsastāvā un laukumā pavadīja 33 minūtes, kuru laikā guva 13 punktus, trāpīdams sešus no desmit divpunktu, un vienu no četriem soda metieniem, kā arī garām grozam aizmezdams abus tālmetienus.

Tāpat viņa kontā arī izcīnītas deviņas atlēkušās bumbas, pa vienai rezultatīvai piespēlei, pārķertai bumbai un kļūdai, četri bloķēti metieni, četras personiskās piezīmes, trīs izprovocēti pārkāpumi pretiniekam, lietderības koeficients 17, kā arī spēlē labākais +/- rādītājs desmit.

Rezultatīvākais spēlētājs uzvarētāju komandā bija Sagaba Konate ar 15 gūtajiem punktiem, kamēr zaudētāju rindās 20 punktus guva Lučio Redivo.

Citā Itālijas A sērijas spēlē Strautiņa pārstāvētā "Unahotels" vienība izbraukuma spēlē izcīnīja uzvaru ar rezultātu 81:80 (28:23, 18:12, 18:26, 17:19).

Latvietis laukumā pavadīja 15 minūtes, kuru laikā guva trīs punktus, realizējot vienu no diviem divpunktu metieniem un vienīgo soda metienu.

Viņš arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, reizi kļūdījās un divreiz saņēma personisko piezīmi, kā arī sakrāja negatīvu +/- rādītāju mīnus divi.

Rezultatīvākais spēlētājs uzvarētāju komandā bija lietuvietis Osvalds Olisevičs, gūstot 18 punktus, bet zaudētāju vienībā labākais punktu guvējs ar 18 gūtajiem punktiem bija Pjetro Aradori.

Šajās brīvdienās tika aizvadītas pirmās spēles Itālijas augstākajā līgā, kurā piedalās 16 komandas.

Pagājušajā sezonā par Itālijas čempioni kļuva Boloņas "Virtus".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!