Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Latvijas basketbolists Andrejs Gražulis trešdien ULEB Eirokausa mačā guva sešus punktus, tomēr viņa pārstāvētā Trento "Dolomiti Energia" piedzīvoja neveiksmi.

Trento vienība izbraukumā ar rezultātu 71:84 (16:23, 22:22, 17:21, 16:18) atzina Patras "Promitheas" pārākumu.

Gražulis laukumā bija 26 minūtes un 48 sekundes, kuru laikā grozā meta trīs divu punktu metienus, taču garām aizmeta divus tālmetienus. Viņš statistikā atzīmējās arī ar četrām bumbām zem groziem, vienu rezultatīvu piespēli, četrām kļūdām, trīs piezīmēm un noslēdza maču ar efektivitātes koeficientu divi.

Viesus no neveiksmes neglāba Endrū Krofords un Djego Flakadori, kuri guva attiecīgi 15 un 14 punktus, kamēr mājinieku panākumu sekmēja Arnolds Kulboka ar 16 gūtiem punktiem.

Citā spēlē Rīgā bāzētais Ukrainas klubs Slobožanskas "Prometey" viesos ar rezultātu 80:72 (12:24, 21:10, 22:17, 25:21) guva panākumu pār Panevēžas "Lietkabelis".

"Prometey" rindās ar 19 punktiem izcēlās Džans Klavels un Keilebs Agada, kurš arī sakrāja deviņas rezultatīvas piespēles. Lietuvas komandā Džamels Moriss guva 15 punktus.

Trento komanda ar divām uzvarām desmit spēlē B apakšgrupā ierindojas devītajā pozīcijā, kamēr "Prometey" ar sešiem panākumiem desmit mačos A apakšgrupā ieņem trešo vietu.

ULEB Eirokausa pamatturnīrā 20 komandas sadalītas divās grupās pa desmit vienībām katrā. Izslēgšanas turnīrā, kas sāksies no astotdaļfināla, iekļūs katras grupas astoņas labākās komandas.

Pagājušajā sezonā par čempioniem kļuva Boloņas "Virtus" basketbolisti, kuri finālā pārspēja "Bursaspor".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!