Foto: LETA

Latvijas basketbolists Andrejs Gražulis pirmdien guva sešus punktus Itālijas A sērijas spēlē, viņa pārstāvētajai Triestes "Allianz" komandai ciešot zaudējumu.

Triestes basketbolisti viesos ar rezultātu 82:89 (17:28, 31:28, 23:12, 11:21) atzina Nepoles "GeVi" pārākumu.

Gražulis spēlēja 29 minūtes, grozā raidot trīs no septiņiem divpunktu metieniem un netrāpot savu vienīgo tālmetienu. Viņa kontā bija arī sešas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viens bloķēts metiens, trīs kļūdas, viena pārtverta bumba, četras piezīmes, divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi, četri efektivitātes koeficienta punkti un otrs sliktākais +/- rādītājs komandā (-10).

Triestes komandā 21 punktu guva Fabio Mans, bet pretiniekiem 22 punkti un astoņas atlēkušās bumbas bija Markisam Makdafijam.

Jau ziņots, ka Artūrs Strautiņš svētdien pamatlaika pēdējās sekundēs izrāva papildlaiku un ar 22 punktiem sekmēja Redžo Emīlijas "UnaHotels" komandas uzvaru 98:93 pār Tortonas "Bertram Derthona", kamēr Verners Kohs sestdien ar trim gūtiem punktiem debitēja Itālijas A sērijas vienībā Kremonas "Vanoli", kas ar 71:79 piekāpās līdervienībai Boloņas "Virtus". Svētdien Latvijas izlases galvenā trenera Lukas Banki vadītā Pezāro "Carpegna Prosciutto" vienība ar 105:108 pagarinājumā zaudēja Trevizo "NutriBullet".

"Allianz" ar deviņām uzvarām 16 spēlēs turnīra tabulā ieņem ceturto vietu, "UnaHotels" ar astoņiem panākumiem 16 mačos ir septītā, "Carpegna Prosciutto" vienība tikusi pie sešām uzvarām 17 cīņās, kas dod 14.vietu 16 komandu konkurencē, bet "Vanoli" 16 aizvadītās spēlēs tikusi pie pieciem panākumiem un turnīra tabulā ierindojas 15.pozīcijā.

Pagājušajā sezonā par Itālijas čempioni kļuva Boloņas "Virtus".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!