Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Latvijas basketbolists Andrejs Gražulis trešdien ULEB Eirokausa devītās kārtas spēlē izcēlās ar sešiem punktiem, kas neglāba viņa pārstāvēto Trento "Dolomiti Energia" komandu no neveiksmes.

Itālijas vienība izbraukumā ar rezultātu 57:80 (14:27, 14:20, 9:15, 20:18) atzina Vroclavas "Šlask" pārākumu.

Gražulis laukumā pavadītajās 22 minūtēs un 27 sekundēs grozā meta trīs no pieciem divu punktu metieniem, taču trīs reizes bija neprecīzs no tālmetienu līnijas. Viņš arī izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, vienu reizi rezultatīvi piespēlēja, pieļāva trīs kļūdas, bloķēja divus metienus, nopelnīja četras piezīmes, izprovocēja divus pretinieku sodus, noslēdzot maču ar efektivitātes koeficientu pieci.

"Dolomiti Energia" komandā rezultatīvākais ar 14 gūtiem punktiem bija Endrū Krofords, bet mājinieku rindās 21 punktu guva Džeremija Mārtins, kurš arī tika pie sešām pārtvertām piespēlēm.

Vēl Rīgā bāzētais Ukrainas klubs Slobožanskas "Prometey" viesos ar rezultātu 75:71 (14:19, 16:17, 24:13, 21:22) guva panākumu pār Venēcijas "Umana Reyer".

Treno komanda ar divām uzvarām deviņās spēlē B apakšgrupā ierindojas devītajā pozīcijā, kamēr "Prometey" ar pieciem panākumiem deviņos mačos A apakšgrupā ieņem ceturto vietu.

ULEB Eirokausa pamatturnīrā 20 komandas sadalītas divās grupās pa desmit vienībām katrā. Izslēgšanas turnīrā, kas sāksies no astotdaļfināla, iekļūs katras grupas astoņas labākās komandas.

Pagājušajā sezonā par čempioniem kļuva Boloņas "Virtus" basketbolisti, kuri finālā pārspēja "Bursaspor".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!