Foto: F64

Latvijas basketbolists Andrejs Gražulis svētdien Itālijas A sērijas mačā guva 17 punktus un sekmēja Trento "Dolomiti Energia" uzvaru, kamēr citā mačā neveiksmi piedzīvoja Artūra Strautiņa pārstāvētā Redžo Emīlijas "UnaHotels".

"Dolomiti Energia" viesos ar rezultātu 79:74 (19:19, 13:14, 23:23, 24:18) pārspēja Skafati "Givova", kuras rindās ārpus pieteikuma mačam palika Artjoms Butjankovs.

Gražulis laukumā bija 20 minūtes, kuru laikā realizēja četrus divu punktu metienus un trīs no četriem tālmetieniem, kļūstot par rezultatīvāko uzvarētāju rindās. Viņš statistikā atzīmējās arī ar trīs atlēkušajām bumbām, četrām piezīmēm, vienu izprovocētu sodu, trīs kļūdām, sakrāja +/- rādītāju +10 un noslēdza maču ar efektivitātes koeficientu 14.

Vēl 15 punktus Trento vienības labā guva Mateo Spanjolo, kamēr mājiniekus no neveiksmes neglāba Deivida Logana 22 gūtie punkti.

Citā spēlē "UnaHotels" savā laukumā ar rezultātu 63:74 (17:26, 16:13, 22:18, 8:17) piekāpās turnīra vicelīderei Boloņas "Virtus Segafredo".

Strautiņš laukumā pavadītajās 12 minūtēs realizēja divus no četriem tālmetieniem un tika pie sešiem punktiem. Viņa kontā arī trīs atlēkušās bumbas, trīs bloķēti metieni, trīs personīgās piezīmes, noslēdzot maču ar efektivitātes koeficientu pieci un +/- rādītāju +9.

"Dolomiti Energia" ar desmit uzvarām 19 spēlēs turnīra tabulā ieņem piekto vietu, "Givova" ar septiņiem panākumiem ierindojas 13. pozīcijā, kamēr "UnaHotels" ar bilanci 5-14 atrodas 16. vietā 16 komandu konkurencē.

Pagājušajā sezonā par Itālijas čempioni kļuva Milānas "AX Emporio Armani Olimpia".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!