Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Andrejs Gražulis otrdien ULEB Eirokausa mačā guva 14 punktus, viņa pārstāvētajai Trento "Dolomiti Energia" svinot uzvaru savā laukumā.

Trento komanda mājās ar 79:76 (24:13, 25:15, 13:25, 17:23) pieveica Podgoricas "Budučnost Voli".

Gražulis 28 minūtēs un 54 sekundēs laukumā grozā raidīja piecus no septiņiem divpunktu metieniem, vienu no trim tālmetieniem un vienīgo soda metienu. Viņš arī izcīnīja četras atlēkušās bumbas, reizi rezultatīvi piespēlēja, pieļāva vienu kļūdu, nopelnīja trīs piezīmes, izprovocēja divas piezīmes pretiniekiem un sakrāja efektivitātes koeficientu 13.

Mājiniekiem rezultatīvāks par latvieti bija vien Diego Flakadori, kurš guva 16 punktus.

Podgoricas komandā rezultatīvākais ar 24 punktiem bija Trejs Bels-Heinss, bet 18 punktus sakrāja Eriks Grīns.

Trento vienība ar trijām uzvarām 16 spēlēs B apakšgrupā ierindojas devītajā vietā desmit komandu sacensībās.

ULEB Eirokausa pamatturnīrā 20 komandas sadalītas divās grupās pa desmit vienībām katrā. Izslēgšanas turnīrā, kas sāksies no astotdaļfināla, iekļūs katras grupas astoņas labākās komandas.

Pagājušajā sezonā par čempioniem kļuva Boloņas "Virtus" basketbolisti, kuri finālā pārspēja "Bursaspor".

Savukārt FIBA Čempionu līgā Mārcis Šteinbergs otrdien Vācijā guva 11 punktus Manrezas "Baxi" J grupas zaudējumā viesos ar 75:85 (17:23, 23:25, 22:21, 13:16) pret Bonnas "Telekom".

Šteinbergs laukumā bija 13 minūtes un 13 sekundes, kuru laikā grozā raidīja četrus no pieciem divpunktu metieniem un visus trīs soda metienus. Viņš atzīmējās arī ar vienu atlēkušo bumbu, divām personiskajām piezīmēm, vienu bloķētu metienu, +/- rādītāju -3, kā arī efektivitātes koeficientu 12.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 21 gūto punktu bija Džeriks Hārdings.

Vācijas vienībā ar 17 punktiem rezultatīvākais bija Dževontijs Haukinss.

J apakšgrupā piecas uzvaras piecās spēlēs ir svinējusi Bonnas "Telekom", trīs - Manrezas komanda, viena uzvara četrās spēlēs ir Viļņas "Rytas" basketbolistiem, bet Stambulas "Bachesehir College" zaudējusi visos četros mačos.

Citviet Mareks Mejeris iemeta septiņus punktus, bet Jeruzālemes "Hapoel" izbraukumā I grupas mačā ar 73:64 apspēlēja Dižonas "Jeanne d'Arc".

Mejeris 19 minūtēs un četrās sekundēs laukumā grozā raidīja abus divpunktu metienus un vienīgo tālmetienu. Viņš atzīmējās arī ar vienu atlēkušo bumbu, četrām rezultatīvām piespēlēm, vienu kļūdu, kā arī +/- rādītāju +13 un efektivitātes koeficientu 11.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 17 punktiem bija Hedīns Keringtons.

Francijas komandā 24 punktus un sešas atlēkušās bumbas sakrāja Markiss Makdafijs.

Grupā "Hapoel" ar četrām uzvarām piecās spēlēs ieņem pirmo vietu. Trīs panākumi četrās cīņās ir Rodiona Kuruca pārstāvētajai Strasbūras SIG, divi panākumi piecās spēlēs ir Dižonas klubam, bet četrus zaudējumus piedzīvojusi vēl viena Izraēlas komanda Holonas "Hapoel".

Otrajā posmā 16 komandas sadalītas četrās apakšgrupās pa četrām katrā. Pirmo divu vietu ieguvējas kvalificēsies ceturtdaļfinālam, kurā uzvarētājas noskaidrosies dueļos līdz divām uzvarām, bet sezona noslēgsies ar "Final Four" turnīru maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!