Latvijas basketbolists Andrejs Gražulis pirmdien guva deviņus punktus Itālijas A sērijas ceturtdaļfināla trešajā spēlē, viņa pārstāvētajai Triestes "Allianz" komandai ciešot zaudējumu un noslēdzot sezonu.

Triestes basketbolisti mājās ar rezultātu 77:79 (20:25, 21:22, 18:16, 18:16) piekāpās Brindizi "Happy Casa", sērijā līdz trim uzvarām ciešot neveiksmi ar 0-3.

Gražulis spēlēja 19 minūtes un 53 sekundes, grozā raidot trīs no pieciem divpunktu metieniem un vienu no trim "trejačiem". Koknesietis arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, vienreiz rezultatīvi piespēlēja, pieļāva vienu kļūdu, bloķēja vienu metienu, divreiz pārkāpa noteikumus un sakrāja piecus efektivitātes koeficienta punktus.

Mājiniekiem ar 22 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām izcēlās Maiks Henrijs, bet uzvarētājiem 19 punktus guva Niks Pērkinss.

A sērijas pamatturnīrā Gražuļa pārstāvētais klubs ar 14 uzvarām 28 spēlēs ieņēma septīto vietu, bet Artūra Strautiņa pārstāvētā Varēzes "Openjobmetis" ar desmit panākumiem ierindojās 14. vietā 15 komandu konkurencē.

Andrejs Gražulis šīs sezonas laikā piedalījās 28 spēlēs, kurās vidēji laukumā aizvadīja 21,7 minūtes, guva 8,3 punktus un sagrāva 5,3 atlēkušās bumbas.

"Garā gala" basketbolistam tā bija otrā sezona Itālijā. Pērn viņš pārstāvēja A2 sērijas jeb Itālijas otrās augstākās līgas komandu "Bertram Tortona", kuras labā vidēji spēlē atzīmējās ar 16,8 punktiem un 8,2 atlēkušajām bumbām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!