Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Memfisas "Grizzlies" aizmainīs savu komandas līderi Maiku Konliju, kurš turpmāk pārstāvēs Jūtas "Jazz" vienību, vēsta aģentūra "Associated Press".

Par Konlija iegūšanu "Jazz" pretim dos Džī Krauderu, Kailu Korveru un Greisonu Alenu. Tikmēr ESPN ziņo, ka Jūtas komandai nācās šķirties arī no vienas šī gada drafta izvēles.

Darījums gan oficiāli vēl nevar notikt, jo pirmās spēlētāju pārejas ir atļautas no 6.jūlija.

Konlijam vēl ir atlicis viens gads no viņa grandiozā līguma, kas tika noslēgts uz pieciem gadiem par kopējo summu 152,6 miljoni eiro. 31 gadu vecais saspēles vadītājs aizvadīja labāko sezonu karjerā, vidēji 33,5 minūtēs gūstot 21,1 punktu, 6,4 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 3,4 atlēkušās bumbas.

Saspēles vadītājs Memfisā aizvadīja 12 sezonas, tajās nospēlējot 788 spēles, kas ir komandas rekords.

Pieredzējušais Konlijs "Grizzlies" vienībā bija palicis pēdējais no pamatkodola spēlētājiem, kuri septiņas sezonas no vietas palīdzēja komandai kvalificēties izslēgšanas spēlēm, tostarp arī 2013.gada Rietumu konferences finālam.

Komandu 2017.gadā pameta Zeks Rendolfs un Tonijs Alens, bet februārī Memfisas klubs uz Toronto "Raptors" aizmainīja Marku Gasolu. Konlijam un Gasolam līdz šim līgā piederēja rekords par visilgāk kopā nospēlēto laiku vienā komandā.

Līdz ar Konlija iegūšanu, Jūtas komanda, visticamāk, šķirsies no Rikija Rubio, kurš aizvadītajā sezonā vidēji spēlē guva 12,7 punktus un atdeva 6,1 rezultatīvu piespēli. Paredzēts, ka Konlijs vietu laukumā dalīs ar jauno Donovanu Mičelu.

Memfisas komanda šobrīd ir pārbūves procesā un pagājušajā gada draftā tā ar ceturto numuru izvēlējās talantīgo Džerenu Džeksonu, bet šī gada draftā "Grizzlies" rīcībā ir otrā izvēle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!