Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Memfisas "Grizzlies" nepagarinās līgumu ar uzbrucēju Dilonu Brūksu, kurš "play-off" sērijas laikā nosauca Lebronu Džeimsu par vecu basketbolistu, ziņo ESPN.

Līdz ar to 27 gadus vecais kanādietis, kurš šogad Pasaules kausā varētu spēlēt pret Latviju, vasarā kļūs par neierobežoti brīvo aģentu. Brūksam pirmo reizi būs jāmeklē cits klubs, jo viņš visas sešas savas NBA sezonas līdz šim spēlējis tikai Memfisā.

Pirms "play-off" pirmās kārtas "Grizzlies", kas regulārajā čempionātā Rietumu konferencē izcīnīja otro vietu, pret Losandželosas "Lakers" bija nomināla favorīte, taču piedzīvoja neveiksmi ar 2-4.

Neveiksmīga sērija bija arī Brūksam, kurš no spēles realizēja tikai 31,2% metienu, bet vidēji mačā guva 10,5 punktus. Pēc uzvaras sērijas otrajā mačā viņš bravūrīgi "Lakers" līderi Lebronu Džeimsu nosauca par vecu un akcentēja, ka nerespektē nevienu, kamēr pret viņu netiek iemesti 40 punkti.

Tieši šie Brūksa izteikumi esot bijis pēdējais piliens, kādēļ "Grizzlies" izvēlējusies nepagarināt sadarbību. Uzbrucējs šosezon nopelnīja arī 18 tehniskās piezīmes, kas bija lielākais rādītājs līgā un vainagojās divās atsevišķās vienas spēles diskvalifikācijās.

Brūkss savā spēlē lielu akcentu liek uz spēli aizsardzībā, bet savā NBA karjerā viņš vidēji mačā iemetis 14,5 punktus. Tiesa, šosezon viņš meta vien ar 39,6% precizitāti, gūdams caurmērā 14,3 punktus, taču basketbolists regulāri izvēlējies mest no tās labākās pozīcijas, kas bijis diskusiju temats "Grizzlies" iekšienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!