Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Memfisas "Grizzlies" ceturtdien sagrāva Oklahomsitijas "Thunder" komandu, uzstādot jaunu pārliecinošākās uzvaras rekordu.

"Grizzlies" pretiniekus savās mājās pieveica ar rezultātu 152:79 (31:16, 41:20, 41:26, 39:17).

Līdzšinējais NBA rekords (uzvara ar +68) piederēja Klīvlendas "Cavaliers" klubam, kas 1991. gada 17. decembrī ar rezultātu 148:80 pieveica Maiami "Heat" vienību.

Trīs minūtes pirms spēles beigām Džons Končars ar bumbas triecienu grozā panāca rezultātu 145:67 jeb 78 punktu pārsvaru. Basketbolists tādējādi lauza "Grizzlies" kluba rekordu vienā spēlē gūtajos punktos, kā arī panāca lielāko vadību spēles laikā. "Thunder" vienība līdz spēles beigām gan sadeldēja deficītu līdz +73.

Memfisas komandas labā vismaz desmit punktus guva deviņi spēlētāji, no kuriem rezultatīvākais ar 27 punktiem bija Džarens Džeksons. Vienība joprojām iztiek bez sava līdera Dža Moranta, kurš savainojis ceļgalu.

Savukārt viesi piedzīvoja jau astoto zaudējumu pēc kārtas. Viņiem bija jādodas laukumā bez komandas līdera Šeja Gildžesa-Aleksandra, kurš guvis smadzeņu satricinājumu, kā arī uzlecošās zvaigznes Džoša Gidija. Austrālietis apslimis, bet klubs uzsvēris, ka tā nav bijusi inficēšanās ar Covid-19.

"Grizzlies" ar 12 uzvarām 22 spēlēs ieņem piekto vietu Rietumu konferencē, bet "Thunder" tikpat maču laikā tikusi pie sešiem panākumiem, un atrodas 13. vietā Rietumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!