Foto: FIBA

Gruzijas basketbola zvaigzne Tornike Šengelija paziņojis, ka pamet Krievijas basketbola klubu Maskavas CSKA, tādējādi protestējot pret Krievijas militāro iebrukumu Ukrainā, vēsta Gruzijas medijs "commersant.ge."

"Es to uztveru kā protestu pret Krievijas iebrukumu Ukrainā. Es nevaru turpināt spēlēt Krievijas armijas klubā," teica Šengelija.

Viņš arī paziņoja, ka ar savu ģimeni dodas uz Spāniju. Pirms spēlēšanas CSKA rindās Gruzijas basketbolists spēlēja Vitorijas "Baskonia" rindās.

Nedaudz vēlāk basketbolista pārstāvji noliedza, ka Šengelija būtu runājis ar kādu mediju. Viņš uz Spāniju devies ģimenes apstākļu dēļ, bet pirms sava lēmuma pieņemšanas par nākotni viņš vispirms runās ar Maskavas CSKA, norādīja viņa pārstāvis Nikoss Varlass.

Tiesa, Šengelija savā sociālā tīkla "Facebook" profilā paudis atbalstu Ukrainai.

Šajā sezonā 30 gadus vecais Šengelija ULEB Eirolīgas turnīrā CSKA komandas sastāvā 15 spēlēs vidēji guva 12,7 punktus, izcīnīja 4,7 atlēkušās bumbas un izdarīja 2,5 rezultatīvas piespēles.

2020. gadā Šengelija pievienojās Maskavas CSKA komandai, noslēdzot trīs gadu līgumu. Šādu basketbolista soli toreiz nosodīja Gruzijas prezidente Salome Zurabišvili, sakot, ka tas ir "nožēlojam un nepieņemami."

Kopš Gruzijas neatkarības atgūšanas pēc Padomju Savienības sabrukuma 1991. gadā Tbilisi un Maskava nav bijušas labās attiecībās. Konfrontācija par Gruzijas centieniem dibināt ciešākas saites ar Eiropas Savienību un NATO beidzās ar īsu, bet asiņainu karu 2008. gadā Pekinas olimpisko spēļu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!