Foto: EPA/Scanpix/LETA

Gruzijas basketbolists Tornike Šengelija pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Eirolīgas klubu Maskavas CSKA ir nomainījis pret Itālijas čempioni Boloņas "Virtus", pirmdien ziņots abu klubu tīmekļa vietnēs.

Jau ziņots, ka Šengelija gatavojas pamest CSKA, protestējot pret Krievijas uzsākto karu Ukrainā. Turklāt CSKA dalība Eirolīgā šosezon sankciju dēļ ir beigusies.

"Uzbrucējs Šengelija un mūsu klubs panāca vienošanos par līguma laušanu pēc basketbolista vēlēšanās," rakstīts CSKA tīmekļa vietnē.

Nepilnu divu sezonu laikā gruzīnu spēlētājs CSKA rindās Eirolīgā aizvadīja 52 spēles, vidēji mačā gūstot 11,7 punktus, izcīnot 4,9 atlēkušās bumbas, 2,3 reizes rezultatīvi piespēlējot, kā arī 35 spēles Vienotajā līgā (13,2 punkti, 4,3 atlēkušās bumbas, 2,1 piespēle).

Gruzīnu spēlētājs šajā laikā pa reizei kļuva par Vienotās līgas un Krievijas čempionu, tika ievēlēts Vienotās līgas Zvaigžņu spēles starta pieciniekā un divas reizes tika nosaukts par Eirolīgas kārtas vērtīgāko spēlētāju.

"Žēl, ka manas aiziešanas iemesls nav saistīts ar basketbolu, taču dzīvē ir jāizdara izvēle, un es to izdarīju. Tagad es koncentrēšos uz to, kas mani sagaida nākotnē," Maskavas klubs citē Šengeliju, kurš pateicās visiem klubā par kopīgi pavadīto laiku.

Tāpat pirmdien basketbolistu jaunajā darbavietā sveica Itālijas klubs.

""Virtus" paziņo, ka līdz 2022.gada 30.jūnijam ir panākusi vienošanos ar Šengeliju," teikts kluba tīmekļa vietnē.

CSKA Vienotajā līgā ar 11 uzvarām 14 spēlēs šobrīd ieņem otro vietu, bet "Virtus" Itālijas čempionātā ar 16 uzvarām 19 mačos ir otrajā vietā aiz Eirolīgas kluba Milānas "AX Armani Exchange Olimpia".

Gruzijas izlases kapteinis pēc sešu gadu spēlēšanas Vitorijas "Bitci Baskonia" rindās, ko tagad pārstāv Latvijas basketbolists Artūrs Kurucs, 2020.gadā ar CSKA noslēdza trīs gadu līgumu.

30 gadus vecais spēlētājs šosezon 15 Eirolīgas spēlēs ir guvis vidēji 12,7 punktus mačā, izcīnījis 4,7 atlēkušās bumbas, 2,5 rezultatīvi piespēlējis un sakrājis efektivitātes koeficientu 14,1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!