Foto: FIBA

Latvijas basketboliste Aleksa Gulbe ceturtdien guva divus punktus Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas spēlē un kopā ar Salamankas "Avenida" komandu svinēja uzvaru.

"Avenida" basketbolistes B apakšgrupas piektajā spēlē viesos ar rezultātu 75:53 (21:12, 25:12, 15:17, 14:12) uzvarēja iepriekšējās sezonas čempioni, Ungārijas komandu "Sopron".

Gulbe, laukumā pavadot sešas minūtes un 56 sekundes, realizēja savu vienīgo divpunktu metienu un netrāpīja grozā vienu tālmetienu. Viņa arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, vienreiz pārkāpa noteikumus, tika pie negatīva +/- rādītāja (-2) un iekrāja arī četrus efektivitātes koeficienta punktus.

Ar 17 punktiem viešņām rezultatīvākā bija Bridžeta Kārltone, bet mājiniecēm 16 punktus guva un septiņas atlēkušās bumbas izcīnīja Jelena Bruksa.

Gulbes pārstāvētā Spānijas komanda Eirolīgā uzvarējusi četrās no piecām spēlēm un ir B apakšgrupas līdere.

Katras grupas četras labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, bet piekto un sesto vietu īpašnieces sezonu turpinās Eiropas kausā.

Šosezon FIBA Eirolīgā nestartē Latvijas čempionvienība "TTT Rīga", kas pagājušajā sezonā iekļuva izslēgšanas spēlēs, kur ceturtdaļfināla sērijā piekāpās Stambulas "Fenerbahce".

Pērn par čempionēm kļuva Ungārijas vienība "Sopron", kas finālā pārspēja "Fenerbahce".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!