Foto: F64

Latvijas basketbola vicečempionu "Ventspils" galvenais treneris Gundars Vētra pēc svarīgas uzvaras FIBA Izaicinājuma kausa spēlē uzsvēra, ka panākuma atslēga bijusi īstajos brīžos izmantotās iespējas.

Atgādinām, ka ventspilnieki trešdien izbraukumā FIBA Izaicinājuma kausa otrā posma priekšpēdējā spēlē ar 60:57 (14:13, 11:11, 17:15, 18:18) saspringtā cīņā pārspēja Nīderlandes vienību Leidenes "Zorg En Zekerheid".

"Mums šī ir ļoti svarīga uzvara. Mums vajadzēja uzvarēt. Cīņa bija sīva, abas komandas labi aizsargājās," sacensību mājaslapā internetā citēts Vētra. "Abas komandas netrāpīja vairākus brīvos metienus. Tomēr īstajos brīžos mēs izmantojām savas iespējas."

Vētra piebilda, ka janvāra vidū zaudējums Leidenes komandai savā laukumā bija lūzuma punkts un komanda uzlabojusi sniegumu, bet šis veiksmes posms ir jāturpina pēdējā spēlē Ventspilī pret Francijas komandu Ruānas "Chorale".

Tagad I grupas kopvērtējumā pēc piecām kārtām Fracijas komandai Ruānas "Chorale", vācu Oldenburgas "Ewe Baskets" un "Ventspils" komandām ir pa trīs uzvarām un diviem zaudējumiem, bet "Zorg En Zekerheid" vienība ar vienu uzvaru ir pēdējā, ceturtā. Lai iekļūtu izslēgšanas cīņās, ventspilniekiem pēdējā spēlē jāuzvar savā laukumā "Chorale". Zaudējuma gadījumā "Ventspilij" vietu "play off" cīņās nodrošinās "Zorg En Zekerheid" uzvara pār "Ewe Baskets".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!