"SynotTip" Latvijas handbola virslīgas jaunās sezonas pirmajā spēlē ceturtdien "Ogre" savā laukumā ar 25:24 (13:12) pārspēja "Jūrmalas Sports" vienību.

Ogrēniešiem ar astoņiem vārtiem rezultatīvākais bija Rolands Ivanovs, bet pretiniekiem septiņus vārtus guva Uldis Vilsons.

Lielāko daļu spēles mājinieki bija priekšā ar 1-2 vārtu pārsvaru, bet sešas minūtes pirms pamatlaika beigām tika panākts 23:20. Tiesa, viesi atspēlējās, Dāvim Zariņam ar diviem vārtiem pēdējā minūtē panākot 24:24. Pēdējais vārds gan piederēja laukuma saimniekiem - četras minūtes pirms finālsvilpes uzvaru izrāva Andris Pozņaks.

Abas komandas pirms jaunās sezonas cīnījušās ar sastāva komplektācijas problēmām. Ogrēniešiem savainojumu dēļ joprojām nevar palīdzēt Ingus Kivlenieks un Vjačeslavs Rutka, savukārt citu apstākļu dēļ pagaidām nespēlēs Artis Laganovskis un Jānis Zvejnieks, savukārt klāt nākuši Rolands Ivanovs un Jurģis Strēlis.

Jūrmalas komandu pametuši jau pieminētais Ivanovs, Roberts Zvejnieks un Kaspars Piševs. Tāpat kādu laiku vēl nevarēs palīdzēt Māris Grēberis, Raitis Ence, Jānis Kupčs un Raitis Narme, jūrmalniekiem vairāk iespēju sniedzot gados jaunajiem spēlētājiem.

Pagājušajā sezonā "Ogres" handbolisti ierindojās ceturtajā vietā, kad no sākuma pusfinālā trīs spēlēs (1-2) atzina čempiones Dobeles "Tenax" pārākumu, bet bronzas sērijā pēc uzvaras pirmajā mačā ogrēnieši piedzīvoja trīs zaudējumus pēc kārtas (1-3) pret Ludzas "Latgolu". "Jūrmalas Sports" tikmēr ceturtdaļfinālā apstājās tieši pret Ogres komandu. Jūrmalnieki pirmo spēli savā laukumā uzvarēja ar piecu vārtu pārsvaru, bet viesos zaudēja ar mīnus seši, piedzīvojot minimālu zaudējumu divu spēļu summā.

Augstākajā līgā vīriem nemainīgi startēs astoņas komandas - Dobeles "Tenax", Rīgas "Celtnieks", Ludzas "Latgols", "Ogre", "Jūrmalas sports", "Vaiņode", ASK/LSPA un Latvijas jaunatnes izlases bāzes komanda MSĢ/LAT 2000.

Zīmīgi, ka janvāra beigās Latvijas vīriešu handbola izlase pirmo reizi vēsturē spēlēs Eiropas čempionāta finālturnīrā. Pastāv iespēja, ka šajā laikā nespēlēs tikai vadošās komandas "Tenax" un "Celtnieks", bet citām vienībām mači varētu notikt.

Izspēles formāts virslīgā vīriešiem paliks nemainīgs. No sākuma visas astoņas komandas aizvadīs divas spēles katra ar katru, pēc kā dalīsies divos četriniekos - 1.-4.vieta un 5.-8.vieta. Izslēgšanas spēlēs piedalīsies sešas spēcīgākās komandas, pirmo divu ieguvējām uzreiz sev garantējot vietu pusfinālā, bet vēl četrām komandām cīnoties ceturtdaļfinālos. MSĢ/LAT 2000 arī šogad startēs ārpus konkurences un par medaļām necīnīsies.

Iepriekšējā sezonā otro gadu pēc kārtas par Latvijas čempioniem kļuva Dobeles "Tenax" handbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja Rīgas "Celtnieks" vienību.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!