Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Hjūstonas "Rocekts" spēlētājs Džeimss Hārdens turpina savu fantastisko rezultativitāti regulārajā čempionātā, un pirmdien viņš 30. spēli pēc kārtas guva vismaz 30 punktus.

Hārdens ar 31 gūto punktu sekmēja "Rockets" komandas uzvaru ar rezultātu 120:104 pār Dalasas "Mavericks", kuru pārstāv savainojumu ārstējošais Kristaps Porziņģis. Hjūstonas komandas līderim kārtējo rezultatīvo spēli nepatraucēja aizvadīt sestdien gūtais pleca savainojums mačā pret Oklahomasitijas "Thunder".

Lai gūtu 31 punktuu, Hārdens šajā mačā realizēja trīs no sešiem divpunktu metieniem, sešus no 17 tālmetieniem un visus septiņus soda metienus. Viņa kontā arī astoņas atlēkušās bumbas, septiņas piespēles un piecas pārtvertas bumbas.

Hārdens pēc spēles atzīmēja, ka viņam sestdien gūtā pleca trauma traucēja izdarīt metienus, taču tas neesot attaisnojums. Viņš priecājās par izcīnīto uzvaru.

NBA vēsturē vēl tikai leģendārajam centra spēlētājam Viltam Čemberleinam izdevies gūt vismaz 30 punktus 30 spēlēs pēc kārtas. Turklāt, viņš to paveica divas reizes – reiz viņa sērija ilga 65 spēles, bet tad viņam tas izdevās 31 spēli pēc kārtas.

Šosezon Hārdens vidēji spēlē gūst 36,5 punktus, izdara 7,8 rezultatīvas piespēles un izcīna 6,7 atlēkušās bumbas.

"Mavericks" rindās aizvadītajā spēlē ar 21 punktu, 10 atlēkušajām bumbām un astoņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Luka Dončičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!