Foto: AFP/Scanpix

Divu potenciālo šīs sezonas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vērtīgāko spēlētāju duelī Džeimss Hārdens izcēlās ar 37 punktiem, palīdzot Hjūstonas "Rockets" komandai ar uzvaru sākt Rietumu konferences ceturtdaļfināla sēriju pret Oklahomasitijas "Thunder", kuras līderis un šīs sezonas "triple-double" rekordists Rasels Vestbruks sameta 22 punktus.

"Rockets" savās mājās svinēja pārliecinošu panākumu ar 118:87 (27:29, 32:25, 30:20, 29:13), sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0.

Tieši Vestbruks un Hārdens NBA kuluāros tiek minēti kā galvenie pretendenti uz NBA sezonas vērtīgākā spēlētāja (MVP) balvu. Abi regulārajā sezonā izcēlās ar izcilu sniegumu, Vestbrukam labojot 55 gadus veco līgas rekordu pēc sezonas laikā sasniegtajiem "triple-double". "Thunder" līderis 42 mačos vismaz trīs statistikas rādītājos tika pie divciparu skaitļiem.

Tomēr šoreiz krietni labāks bija Hārdens, kurš bez 37 punktiem izcīnīja arī septiņas atlēkušās bumbas un izdarīja deviņas rezultatīvas piespēles. Savukārt Vestbruks bez 22 punktiem izcīnīja arī 11 atlēkušās bumbas un izdarīja septiņas rezultatīvas pispēles, taču no spēles trāpīja tikai sešus no 23 metieniem, pieļaujot arī deviņas kļūdas.

"Šovakar mūsu izpildījumā bija laba spēle, taču tā ir tikai viena uzvara, tāpēc jau nākamajā mačā trešdien mums atkal jābūt gataviem nopietnai cīņai," norādīja Hārdens.

Uzvaras pamatus "Rockets" ielika trešajā ceturtdaļā, tās izskaņā panākot 89:74 savā labā, mača beigās nodrošinot pārliecinošu uzvaru.

Hjūstonas komandas rindās ar 21 punktu izcēlās arī Patriks Beverlijs, kura sniegums aizsardzībā bija galvenais iemesls, kāpēc Vestbruks šajā mačā neizcēlās ar precizitāti.

Tāpat zaudētājiem četrus punktus sameta lietuvietis Domants Sabonis, kuram šī bija debijas spēle NBA izslēgšanas cīņās.

Tikmēr citā Rietumu konferences ceturtdaļfināla duelī pērnā gada fināliste un šīs sezonas labākā regulārā čempionāta vienība Goldensteitas "Warriors" mājās ar 121:109 (31:27, 25:29, 32:32, 33:21) uzveica Portlendas "Trail Blazers", sērijā izvirzoties vadībā ar 1-0.

Uzvarētājiem Kevins Durants guva 32 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, Stefans Karijs sameta 29 punktus, bet Dreimonds Grīns izcēlās ar 19 punktiem, 12 atlēkušajām bumbām, deviņām rezultatīvām piespēlēm un pieciem bloķētiem metieniem. Savukārt "Trail Blazers" rindās Sīdžejs Makkolums guva 41, bet Demjens Lilards izcēlās ar 34 punktiem.

"Warriors" 2015. gadā kļuva par NBA čempioni, bet pērn finālā zaudēja Klīvlendas "Cavaliers".

Tikmēr Austrumu konferencē Bostonas "Celtics", kas regulārajā čempionātā uzvarēja austrumos, pirmajā spēlē ar 102:106 (28:23, 18:25, 28:26, 28:32) mājās zaudēja Čikāgas "Bulls" komandai, sērijā nokļūstot iedzinējos ar 0-1.

Šī spēle ļoti smaga bija "Celtics" līderim Aizijam Tomasam, kura jaunākā māsa Čaina dienu iepriekš gāja bojā satiksmes negadījumā. Tomass sameta 33 punktus, kamēr Els Horfords izcēlās ar 19 punktiem.

Savukārt "Bulls" rindās teicamu sniegumu nodemonstrēja Džimijs Batlers, kurš sameta 30 punktus, no tiem tieši pusi pēdējā ceturtdaļā.

Vēl vienā Austrumu konferences duelī Vašingtonas "Wizards" mājās ar 114:107 (25:29, 20:19, 38:28, 31:31) uzvarēja Atlantas "Hawks", sērijā arī panākot 1-0.

Uzvarētājiem Džons Vols izcēlās ar 32 punktiem, bet "Hawks" rindās rezultatīvākais ar 25 punktiem bija vācietis Deniss Šrēders.

Sestdien ar uzvaru "play-off" sāka Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio "Spurs", kas ar 111:82 uzvarēja Memfisas "Grizzlies". Bertāns savā pirmajā NBA izslēgšanas spēlē guva četrus punktus.

Sērijas otro spēli "Spurs" aizvadīs pirmdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!