Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu otrās kārtas pirmajā spēlē Džeimss Hārdens pirmdien aizveda Filadelfijas "76ers" komandu līdz uzvarai.

Otrās kārtas pirmajā mačā "76ers" ar rezultātu 119:115 izbraukumā pārspēja Bostonas "Celtics", izvirzoties vadībā sērijā.

Pirmajā puslaikā "Celtics" uz brīdi bija panākuši 12 punktu pārsvaru (62:50), tomēr otrajā puslaikā cīņa ritēja daudz līdzīgāk. 20 sekundes pirms pamatlaika beigām "76ers" bija iedzinējos ar 114:115, bet Hārdens iesāka savas komandas uzbrukumu. Viņš 8,4 sekundes pirms spēles beigām trāpīja tālmetienu, kas deva vadību 117:115 un nodrošināja uzvaru.

Hārdens šajā mačā izcēlās ar 45 punktiem, būdams spēles rezultatīvākais spēlētājs. 26 punktus uzvarētājiem pievienoja Tairīss Maksijs, bet 18 punktus sameta Tobaiess Heriss. "Celtics" rindās Džeisons Teitums izcēlās ar 39 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām, Džeilens Brauns guva 23 punktus, savukārt Malkoms Brogdons izcēlās ar 20 punktiem.

Filadelfijas komandai šajā mačā nācās spēlēt bez sava līdera Džoela Embīda, kurš iepriekš guva ceļgala savainojumu.

Citā mačā Denveras "Nuggets" otro reizi savā laukumā apspēlēja Fīniksas "Suns" – 97:87, un otrās kārtas sērijā panāca rezultātu 2-0.

Nikola Jokičs "Nuggets" labā guva 39 punktus un izcīnīja 16 atlēkušās bumbas, bet ar 16 punktiem viņam piebalsoja Ārons Gordons. "Suns" rindās 35 punktus sameta Devins Bukers, bet 24 punkti Kevina Durenta kontā.

Trešajā ceturtdaļā "Suns" bija izvirzījusies vadībā ar 59:51, bet brīdi vēlāk savainojumu guva pamatsastāva saspēles vadītājs Kriss Pols. Ceturtajā ceturtdaļā "Nuggets" jau izlīdzināja rezultātu (73:73), un mājinieki mača galotnē nospēlēja pārliecinošāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!