Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Hjūstonas "Rockets" piedzīvojis negaidītu zaudējumu ar 125:126 (25:38, 28:25, 25:34, 37:18, 10:11) pret Memfisas "Grizzlies" vienību, kaut tās līderis Džeimss Hārdens izcēlās ar 57 punktiem.

"Rockets" vienība pēc trim ceturtdaļām bija nonākusi 19 punktu deficītā pret vienu no Rietumu konferences pastarītēm.

Tieši Hārdens, pagājušās sezonas līgas Vērtīgākais spēlētājs, veicināja Hjūstonas atgūšanās mēģinājumus. Viesiem veicot 17-2 izrāvienu spēles pēdējās minūtēs, Hārdens parūpējās par 15 no šiem punktiem.

Turklāt četras sekundes līdz pamatlaika beigām Hārdens apmānīja Džastinu Holideju, izprovocēja pretspēlētāju uz palekšanos un tad izveidoja kontaktu, lai nopelnītu sev trīs soda metienus. 29 gadus vecais aizsargs realizēja katru no metieniem, izlīdzinot rezultātu (115:115) un panākot pagarinājumu.

Bārdainais basketbolists arī papildu piecās minūtēs pildīja "Rockets" līdera funkcijas, gūstot visus desmit komandas punktus. Tomēr par galveno spēles varoni kļuva Lietuvas izlases centrs Jons Valančūns.

Rezultātam esot neizšķirtam, "Grizzlies" saspēles vadītājs Maiks Konlijs izpildīja neprecīzu metienu tieši ārpus soda laukuma. Valančūns sagrāba atlēkušo bumbu, izprovocēja sodu Klintam Kapelam un ar vienu sekundes simtdaļu palikušu spēlē varēja stāties aiz soda metienu līnijas.

Lietuvietis realizēja pirmo metienu, panākot 126:125, bet otro jau apzināti meta garām.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 35 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm bija Konlijs, savukārt Valančūnam 33 punkti (10/19 divpunktnieki, 13/17 soda metieni) un 15 atlēkušās bumbas, no kurām deviņas tika savāktas pie pretinieku groza.

Tikmēr spēles protokolu visvairāk "aizpildīja" Hārdens, kurš 46 nospēlētājās minūtēs izcēlās ar 57 punktiem (9/22 divpunktnieki, 9/17 trīspunktnieki, 12/12 soda metieni), astoņām rezultatīvām piespēlēm un septiņām atlēkušajām bumbām.

Šī bija jau septītā spēle šosezon, kurā Hārdens guva vismaz 50 punktus. Basketbolistam tas ir dalīts ceturtais labākais veikums sezonā, turklāt arī iepriekš tieši ar 57 punktiem Hārdens izcēlās pret Memfisas "Grizzlies".

"Rockets" basketbolista rezultatīvākais sniegums šosezon bija vērojams 23. janvārī, kad Džeimss Hārdens sameta 61 punktu pret vēl tobrīd Kristapa Porziņģa pārstāvēto Ņujorkas "Knicks" komandu.

Pēc šīs spēles "Rockets" vēl pagaidām saglabā trešo vietu Rietumu konferencē ar 45 uzvarām 72 spēlēs, bet Memfisas "Grizzlies" ieņem 13. pozīciju, pateicoties 29 uzvarām 71 spēlē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!