Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Hjūstonas "Rockets" zvaigzne Džeimss Hārdens sestdien laukumā drīkstēs doties, ja līdz tam četras dienas pēc kārtas būs nodevis negatīvu Covid-19 testu, vēsta ESPN.

Jau ziņots, ka trešdien Covid-19 protokola pārkāpumu dēļ nenotika spēle starp Hjūstonas "Rockets" un Oklahomasitijas "Thunder". Pirms sezonas atklāšana mača "Rockets" komandā trim spēlētājiem Covid-19 testi uzrādīja neviennozīmīgus rezultātus, tāpēc viņi spēlē nevarēja piedalīties.

Tāpat vēl četri spēlētāji tika ievietoti pagaidu karantīnā, kamēr noris iekšējā ķēdes izsekošana, taču Džeimss Hārdens iepriekš bija devies uz publisku pasākumu, kurā bijuši vairāk nekā 15 cilvēki, tādēļ viņam bija liegta dalība mačā. Hārdens par šādu rīcību arī būs spiests šķirties no 50 000 ASV dolāru.

Nepilnu diennakti pēc Hārdena pārkāpumiem un nelielā skandāla "Rockets" komandā ESPN rīcībā nonākusi informācija, kas liecina, ka Hārdens laukumā varētu atgriezties jau sestdien. Viņam līdz šim mačam jāatrodas karantīnā un katru dienu jānodod negatīvs Covid-19 tests.

Zināms, ka līgas medicīnas personāls Hārdena atrašanos karantīnā skaita no otrdienas, kad viņš nodeva negatīvu Covid-19 testu. Situācijai pietuvināts avots ESPN atklājis, ka piektdien būs zināms, vai Hārdens drīkstēs spēlēt sestdien pret Portlendas "Trail Blazers".

Izmeklēšana "Rockets" komandā sākās pēc tam, kad internetā tika publicēts video, kurā Hārdens redzams kādā publiskā pasākumā bez sejas maskas. Zīmīgi, ka Hārdens trešdien bija trūkstošais astotais spēlētājs, lai "Rockets" varētu aizvadīt maču ar "Thunder".

NBA Covid-19 protokols liedz spēlētājiem doties uz publiskām vietām, piemēram, bāriem, atpūtas vietām vai klubiem. Tāpat spēlētājiem liegts apmeklēt pasākumus, kuros piedalās vairāk par 15 personām.

Līga jau paziņojusi, ka Hārdens, pirmdien apmeklējot privātu ballīti, ir pārkāpis šos noteikumus.

Tikmēr pats Hārdens sarunā ar līgas izmeklētājiem norādīja, ka viņa rīcība pēc paša domām bijusi saskaņā ar līgas protokolu. Spēlētājs un arī vairāki situācijas liecinieki izmeklētājiem norādījuši, ka apmeklējuši privātas vakariņas, kurās Hārdens paudis atbalstu draudzenei, kura nesen paaugstināta amatā.

Izmeklēšanai tuvu stāvoša persona ESPN informējusi, ka Hārdens pasākumā esot ieradies pa atsevišķu ieeju un visu laiku atradies nošķirtā telpā savas apsardzes pavadījumā ar uzvilktu sejas masku. Hārdens esot apsveicis savu paziņu un iedevis dāvanu, bet pēc kopbildes pametis pasākumu, tajā neuzturoties ilgāk par 30 minūtēm.

Jau pirms treniņnometņu sākuma Hārdenam bija problēmas ievērot NBA sanitāro protokolu. Spēlētājs īsi pirms nometnes sākuma laiku pavadīja Atlantā un Lasvegasā, pirmajā no pilsētām apmeklējot repera "Lil Baby" dzimšanas dienas ballīti. Vēlāk viņš redzēts vairākos naktsklubos Lasvegasā.

Pirms pievienošanās "Rockets", līga Hārdenam noteica par pienākumu sešas dienas pēc kārtas nodot negatīvu Covid-19 testu, bet tikai pēc tam viņš bija tiesīgs piedalīties komandas treniņos.

Vairāki avoti ESPN norādījuši, ka Hārdens Covid-19 izslimojis jau vasarā, kad NBA sezona bija uz brīdi pārtraukta. Tas gan viņam nedod tiesības neievērot NBA protokolu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!