Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Maiami "Heat" par antisemītiskām lamām uz nenoteiktu laiku atskaitījusi centra spēlētāju Maiersu Leonardu.

Otrdien atklātībā nāca video, kurā dzirdams, kā Leonards "Call of Duty: Warzone" datorspēles laikā lietu rupjus vārdus, tajā skaitā antisemītiskas lamas.

Leonards apstiprināja, ka audio dzirdamā balss pieder viņam un atvainojās par savu rīcību.

"Mana nezināšana par šī vārda izcelsmi un to, cik tas ir aizskarošs ebrejiem, nav attaisnojums manai rīcībai," teikts 29 gadus vecā basketbolista paziņojumā.

Tikmēr "Heat" komanda otrdien nosodīja naida runu jebkādā tās izpausmē.

"Meiersa Leonarda lietotie vārdi bija nepiemēroti un mums ir nulles tolerance pret naida runu no jebkura mūsu komandas pārstāvja. Visiem komandas darbiniekiem, Dienvidfloridas iedzīvotājiem, "Heat" komandai un NBA ir sāpīgi ko tādu dzirdēt no "Heat" basketbolista," ziņo komanda.

"Heat" uz izmeklēšanas laiku atstādinājusi basketbolistu no komandas sastāva. Savu izmeklēšanu uzsākusi arī NBA.

"NBA nepārprotami nosoda jebkādas naida runas izpausmes," uzsver līgas runasvīrs Maiks Bass.

Leonards šosezon piedalījies tikai trīs spēlēs un janvārī viņš guva pleca savainojumu, kā dēļ šogad laukumā neatgriezīsies. Paredzams, ka vasarā viņš kļūs par brīvo aģentu, taču "Heat" komandai ir opcija pagarināt līgumu uz vienu sezonu par desmit miljoniem ASV dolāru.

Pirmās septiņas sezonas amerikānis pārstāvēja Portlendas "Trail Blazers", bet pēdējos divus gadus viņš ir "Heat" sastāvā. Leonards NBA regulārajā čempionātā 447 spēlēs vidēji 16 minūtēs guvis 5,6 punktus un izcīnījis 3,9 atlēkušās bumbas.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!