Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" iemūžinās tā bijušā spēlētāja Šakila O'Nīla numuru, lai gan viņš šajā komandā nospēlēja vien trīsarpus sezonas.

O'Nīla 32.numurs pie "Heat" arēnas griestiem tiks iemūžināts nākamās sezonas sākumā, bet konkrēts datums šim notikumam vēl nav ieplānots. Līdz ar to viņš kļūs par trešo basketbolistu Maiami kluba vēsturē, kura krekls tiks iemūžināts - iepriekš šādu godu izpelnījušies arī Alonso Mornings un Tims Hārdevejs.

Zīmīgi, ka "Heat" ir iemūžinājuši arī Maikla Džordana 23.numuru, lai gan basketbolists šajā komandā nekad nav spēlējis.

"Heat" tādējādi kļūs par otro komandu, kas iemūžinājusi O'Nīla kreklu. Iepriekš to paveica Losandželosas "Lakers", kuras sastāvā basketbolists spēlēja ar 34.numuru.

"O'Nīls ir viens no elites basketbolistiem, kurš atstājis ierakstus NBA vēstures anālēs. Tāpat viņš ir viens no visu laiku labākajiem spēlētājiem, kurš mugurā vilcis "Heat" uniformu," izteicās Maiami kluba prezidents Pets Railijs.

Tieši O'Nīls un tobrīd gados jaunais Dveins Veids 2006.gadā aizveda "Heat" līdz pirmajam tās NBA čempionu titulam. Pieredzējušais centra spēlētājs Maiami klubam pievienojās 2004.gada vasarā, kad pameta "Lakers" komandu, kur aizvadīja daudz spožu brīžu, tiekot pie trim čempiontituliem.

Ar "Heat" komandu izcīnītais čempiona tituls O'Nīlam bija pēdējā šāda veida trofeja viņa karjerā.

Basketbolista karjeru O'Nīls noslēdza 2011.gadā, bet, spēlējot pasaules spēcīgākajā basketbola līgā, viņš pārstāvēja arī Orlando "Magic", Fīniksas "Suns", Klīvlendas "Cavaliers" un Bostonas "Celtics" komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!