Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība un iepriekšējās sezonas fināliste Maiami "Heat" pirmajā piektdienas spēlē savā laukumā pārspēja Ņūorleānas "Pelicans", izcīnot pirmo uzvaru divās sezonas cīņās.

"Heat" mājās apspēlēja "Pelicans" ar 111:98 (29:26, 37:27, 22:26, 23:19).

"Heat" aizsargs Dankans Robinsons sasniedza Ziemassvētku dienas spēļu rekordu, pirmajā puslaikā realizējot sešus trīspunktu metienus. Viņš to izdarīja astoņos mēģinājumos.

Viņš ar 23 punktiem un piecām atlēkušajām bumbām bija arī rezultatīvākais "Heat" rindās, kaut gan otrajā puslaikā precizitāte no trīspunktu līnijas pazeminājās, otrajā puslaikā trāpot tikai vienu no pieciem tālmetieniem.

18 punktus un deviņas piespēles sakrāja Zorans Dragičs, par punktu mazāk - Bems Adebajo. Savukārt Džimijs Batlers spēli nepabeidza dīvainu sajūtu labajā celī dēļ.

Viesiem lauvas tiesu punktu guva divi spēlētāji. Zaions Viljamsons sakrāja "double-double" - 32 punkti un 14 atlēkušās bumbas, bet Brendons Ingrems guva 28 punktus. Vēl tikai Džošs Harts sakrāja ar diviem cipariem rakstāmu punktu summu. Viņam tikai vienas atlēkušās bumbas pietrūka līdz "double-double". Harta rēķinā arī 12 gūtie punkti.

Pirmajā ceturtdaļā pārsvarā vadībā bija viesi, sasniedzot arī astoņu punktu pārsvaru - 17:9. Tomēr jau ceturtdaļas beigās mājinieki "pelikānus" panāca un apsteidza, turpinājumā tuvāk par pieciem punktiem nepielaižot. Lielākais pārsvars tiks fiksēts otrajā ceturtdaļā - 61:38.

Piektdien laukumā dosies arī Rodions Kurucs un Bruklinas "Nets", kas viesos tiksies ar Bostonas "Celtics", kā arī Dalasas "Mavericks" viesosies Losandželosā pie NBA čempioniem no "Lakers". Kristapa Porziņģa dalība gan laukumā vēl nav gaidāma.

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Līga sezonu sākusi bez skatītāju klātbūtnes arēnās, jo koronavīrusa ierobežojumi aizliedz lielākas publiskas pulcēšanās telpās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!