Foto: Reuters/Scanpix

Uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijas trešajā spēlē svētdien izcīnīja Maiami "Heat" komanda, pārņemot vadību sērijā līdz četrām uzvarām.

"Heat" vienība savā laukumā ar rezultātu 91:85 (26:20, 21:26, 22:21, 22:18) pārspēja Oklahomsitijas "Thunder" komandu, sērijā pārņemot vadību ar 2-1.

Uzvarētājiem ar 29 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām izcēlās Lebrons Džeimss, bet 25 punkti Dveina Veida kontā. Tikmēr "Thunder" vienībā 25 punktus sameta Kevins Durants, bet 19 pievienoja Rasels Vestbruks.

Jau no spēles pirmajām minūtēm laukuma ritēja līdzīga cīņa, un rezultāta starpība nebija lielāka par četriem punktiem. Pārsvarā vadībā turējās "Heat" basketbolisti, kuri praktiski visus savus uzbrukumus virzīja uz groza apakšu, kamēr pretinieki meta no tuvas un tālas distances. Otrajā ceturtdaļā spēles gaita nemainījās un vienības apmainījās ar punktu guvumiem, pirmajam puslaikam noslēdzoties ar rezultātu 47:46 "Heat" labā.

Otro puslaiku "Thunder" komanda iesāka ļoti sekmīgi un līdz ceturtdaļas vidum tā izvirzījās vadībā ar desmit punktu pārsvaru (64:54), bet tad Oklahomsitijas komandas līderis Kevins Durants devās uz rezervistu soliņu ar ceturto personīgo piezīmi, kas ļāva mājiniekiem veikt 15:3 izrāvienu un trešo ceturtdaļu noslēgt ar rezultātu 69:67 savā labā.

Izšķirošo 12 minūšu sākumā "Heat" basketbolisti pieļāva vairākas rupjas kļūdas, kas "Thunder" basketbolistiem ļāva atkal pārņemt vadību (77:76), taču Maiami komanda sāka spēlēt uzmanīgāk, iekrājot septiņu punktu pārsvaru. Šo pārsvaru "Heat" izdevās noturēt, svinot uzvaru šajā mačā.

Arī nākamās divas finālsērijas spēles norisināsies Maiami, un "Heat" basketbolistiem ir iespēja tikt pie čempionu titula savās mājās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!