Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) otro finālisti svētdien, 27. septembrī, kļuva Maiami "Heat", kas tagad finālsērijā par titulu tiksies ar Losandželosas "Lakers".

"Heat" svētdien kļuva par Austrumu konferences čempioniem, finālsērijas sestajā spēlē ar 125:113 (33:27, 29:33, 26:26, 37:27) pieveicot Bostonas "Celtics". Visā sērijā "Heat" uzvarēja ar 4-2.

NBA finālsērija starp "Lakers" un "Heat" sāksies trešdien, 30. septembrī.

Līdzīgi kā finālsērijas iepriekšējās piecās spēlēs, "Celtics" bija pārsvars pēdējā ceturtdaļā, taču tas netika nosargāts. Par mača galveno varoni kļuva "Heat" centrs Bems Adebajo, kurš ar gūtajiem punktiem un rezultatīvām piespēlēm pēdējā cettrtdaļā palīdzēja Maiami komandai atspēlēties no 90:96. Pēc viņa piespēles Dankans Robinsons realizēja tālmetienu, pēc kā "Heat" panāca 107:102, bet "Celtics" vairs nespēja atgūties.


Infografika: SofaScore.com

"Heat" sastāvā seši basketbolisti katrs guva vismaz 15 punktus, bet Adebajo ar 32 gūtiem punktiem sasniedza jaunu savas NBA krajeras rezultativitates rekordu. "heat" centrs vēl arī izcīnīja 14 atlēkušās bumbas un izdarīja piecas rezultatīvas piespēles. 22 punkti un astoņas rezultatīvas piespēles Džimijam Batleram, bet 19 punkti sērijas ceturtā mača galvenajam varonim Taileram Hiro.

"Celtics" sastāvā 26 punktus guva Džeilens Brauns, Džeisonam Teitumam 24 punkti un 11 rezultatīvas piespēles, bet pa 20 punktiem guva Markusam Smārtam un Kembam Vokeram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!