Foto: AFP/Scanpix

Vienas uzvaras attālumā no triumfa Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijā nokļuva Maiami "Heat" komanda, kas otrdien savā laukumā ar rezultātu 104:98 (19:33, 27:16, 22:26, 25:23) pārspēja Oklahomsitijas "Thunder" vienību.

Sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts kļuva 3-1 "Heat" labā, un arī nākamā spēle norisināsies Maiami.

Uzvarētājiem ar 26 punktiem, 12 rezultatīvām piespēlēm un deviņām atlēkušajām bumbām izcēlās Lebrons Džeimss, bet pa 25 punktiem guva Dveins Veids un Mario Čalmers. Tikmēr "Thunder" komandu no zaudējuma neglāba ne Rasela Vestrbruka 43 punkti, ne Kevina Duranta 28 gūtie punkti.

Spēli ļoti veiksmīgi iesāka "Thunder" komanda, kas pirmajās piecās minūtēs izvirzījās vadībā ar 13:3 un pirmās ceturtdaļas turpinājumā palielināja savu pārsvaru. "Heat" vienībai izdevās apturēt "Thunder" izrāvienu, taču viņi jau bija iedzinējos ar 17 punktiem, bet pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 33:19 viesu labā. Otrajā ceturtdaļā Maiami basketbolisti piecu minūšu laikā rezultātu izlīdzināja, un turpinājumā laukumā ritēja līdzīga cīņa. Vienības apmainījās ar punktu guvumiem, taču "Thunder" pirmā puslaika noslēgumā joprojām atradās vadībā (49:46).

Otrā puslaika sākumā "Heat" pirmo reizi kopš pirmās ceturtdaļas sākuma izvirzījās vadībā, bet nākamajās epizodēs cīņa ritēja punkts punktā. Trešās ceturtdaļas izskaņā Maiami komanda veica izrāvienu, iekrājot septiņu punktu pārsvaru, bet Oklahomsitijas komanda to līdz ceturtdaļas beigām samazināja līdz četriem punktiem. Izšķirošajās 12 minūtēs vadībā ar pāris punktiem pārsvarā turējās mājinieki, bet svarīgākajos brīžos "Heat" līderis Džeimss guva savainojumu, taču tas viņam pie rezultāta 94:94 netraucēja realizēt ļoti svarīgu tālmetienu. Atlikušajā laikā mājinieki prata nosargāt rezultātu un svinēt uzvaru.

NBA finālsērijā neviena komanda vēl nav atspēlējusies no 1-3 deficīta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!