Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu otro kārtu trešdien sasniedza Maiami "Heat" un Ņujorkas "Knicks" komandas, savukārt Goldensteitas "Warriors" pārņēma vadību savā pirmās kārtas sērijā, bet Memfisas "Grizzlies" izvairījās no sezonas beigām.

"Heat" basketbolisti izbraukumā pagarinājumā ar rezultātu 128:126 pārspēja Milvoki "Bucks", sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-1.

Lielāko daļu spēles abas komandas spēkojās diezgan līdzīgi, bet trešajā ceturtdaļā "Bucks" panāca 16 punktu pārsvaru (102:86). "Heat" atspēlējās, un pamatlaika izskaņā "Heat" zvaigzne Džimijs Batlers neticamā veidā ieveda spēli pagarinājumā. 2,1 sekundi pirms pamatlaika beigām Batlers sarežģītā situācijā lēcienā iedabūja bumbu grozā, izlīdzinot rezultātu 118:118, un mačs turpinājās pagarinājumā.

"Heat" tajā darbojās veiksmīgāk, izvirzījās vadībā ar 126:119, un pārsvaru spēja noturēt līdz beigām.

"Heat" rindās Batlers izcēlās ar 42 punktiem, 22 punktus guva Geibs Vinsents, bet 20 punkti un 10 atlēkušās bumbas Bema Adebajo kontā. "Bucks" komandai nepietiek ar fantastisku Jaņņa Adetokunbo spēli – viņš izcēlās ar 38 punktiem un 20 atlēkušajām bumbām. 33 punktus sameta arī Kriss Midltons.

Savukārt Ņujorkas "Knicks" izcīnīja savu pirmo uzvaru NBA izslēgšanas spēļu sērijā kopš 2013. gada. "Knicks" ar rezultātu 106:95 izbraukumā pieveica Klīvlendas "Cavaliers" un sērijā bija pārāka ar 4:1.

Ņujorkas komandas labā 23 punktus guva Džeilens Bransons, bet 21 punktu pievienoja Ārdžejs Berets. "Cavaliers" rindās 28 punkti Donovana Mičela kontā, bet 21 punkts Dariusam Gārlendam.

Memfisas "Grizzlies" ar rezultātu 116:99 savā laukumā pārspēja Losandželosas "Lakers", sērijā panākot rezultātu 2-3.

Desmonds Beins savas komandas uzvaru kaldināja ar 33 punktiem un 10 atlēkušajām bumbām, bet Dža Morants izcēlās ar 31 punktu, 10 atlēkušajām bumbām un 7 rezultatīvām piespēlēm. "Lakers" labā Entonijs Deiviss guva 31 punktu un izcīnīja 19 atlēkušās bumbas, bet Ostins Rīvs ar 17 punktiem bija otrais rezultatīvākais komandā. Lebrons Džeimss izcēlās ar 15 punktiem un 10 atlēkušajām bumbām.

Savukārt Goldensteitas "Warriors" izbraukumā ar 123:116 pieveica Sakramento "Kings", gūstot trešo uzvaru pēc kārtas un sērijā pārņemot vadību ar 3-2.

Stefans Karijs izcēlās ar 31 punktu un astoņām atlēkušajām bumbām, Klejs Tompsons pievienoja 25 punktus, bet Endrū Viginss sameta 20 punktus. "Kings" komandā De'Ārons Fokss guva 24 punktus un iekrāja deviņas rezultatīvas piespēles, Maliks Monks, iesaistoties spēlē no rezervistu soliņa, guva 21 punktu, bet Domants Sabonis guva 21 punktu un izcīnīja 10 atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!