Foto: F64

Latviešu speciālists Uvis Helmanis turpmākos divus gadus vadīs "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas aizvadītās sezonas čempionvienību "Valmiera/ORDO", informē klubs.

Trenera karjeru Helmanis uzsāka 2010. gadā "Barons" sastāvā, bet sezonas otrajā pusē pārcēlās uz Polijas komandu "Energa Czarni". No 2011. līdz 2013. gadam viņš bija "VEF Rīga" trenera asistents, izcīnot divus Latvijas čempiontitulus, bet 2013. gadā Helmanis pārņēma "Liepāja/Triobet" komandas vadību, kur pavadīja pēdējās trīs sezonas.

"Valmiera/ORDO" komandas treneru korpusā Helmaņa palīgs būs Gatis Melderis.

Spēlētāja karjeras laikā spēka uzbrucējs Helmanis bija viens no vadošajiem Latvijas basketbolistiem. Latvijas izlasē viņš ir rekordists aizvadīto spēļu (184) skaita ziņā un ir otrais visu laiku rezultatīvākais izlases spēlētājs ar 1585 gūtiem punktiem.

Profesionālajā karjerā Helmanis pārstāvējis dažādas Latvijas komandas, kā arī vairākus gadus spēlējis Polijas un Vācijas čempionātos. Spēlētāja karjeras panākumu sarakstā ir gan Polijas 2001. gada, gan Vācijas 2005. gada čempionu tituli, kā arī divi Latvijas čempionu tituli 1999. un 2010. gadā.

Līdz šim "Valmiera/ORDO" komandu vadīja treneris Roberts Štelmahers, kuram aizvadītās sezonas beigās beidzās līgums ar komandu. Šobrīd ir informācija, ka viņš varētu pievienoties Turcijas komandas "Banvit" treneru kolektīvam.

"Valmiera/ORDO" ģenerālmenedžeris Mārtiņš Bērziņš: "Mēs bijām ieinteresēti sadarbību turpināt, tomēr, saprotot reālo situāciju gan attiecībā uz kluba mērķiem, kas neparedzēja startu Eiropas kausos, gan finansiālās iespējas un Roberta vēlmi izmēģināt spēkus trenera darbā ārpus Latvijas, pie vienošanās nonākt nebija iespēju," stāstīja kluba ģenerālmenedžeris Mārtiņš Bērziņš. Nākamā prioritāte pēc Štelmahera klubam bijis Uvis Helmanis.

"Lēmums par pievienošanos Valmieras komandai it nemaz nebija sarežģīts, jo, pirmkārt, pievienojos iepriekšējās sezonas čempioniem un, otrkārt, komandai un klubam ar izteiktām ambīcijām un augstiem mērķiem, kas mani ļoti apmierina un saskan ar maniem profesionālajiem mērķiem. Pievienojoties Valmierai, es arī savas ambīcijas paceļu citā līmenī," par pievienošanos klubam stāstīja Helmanis.

Stāstot par iemesliem, kas veicināja lēmuma pieņemšanu, Helmanis skaidro: "Ļoti svarīgs faktors ir tas, kas notiek pilsētā – basketbols ir viens no galvenajiem sporta veidiem ar ļoti senām tradīcijām un var redzēt, ka visa pilsēta dzīvo līdzi notikumiem. Basketbolu Valmierā ļoti mīl – tā vide un atmosfēra, fanu atbalsts veido arī sava veida spiedienu un atbildību nepievilt līdzjutējus."

''Mans mērķis ir censties noturēt komandas uzsākto ceļu un, protams, atkārtot iepriekšējās sezonas iznākumu, un tiekties pēc cīņas par zelta medaļām, bet konkrētākus mērķus izvirzīsim vēlāk, kad redzēsim gan savu, gan pretinieku komandu komplektāciju un varēsim novērtēt mūsu spēkus,'' par nākamās sezonas mērķiem stāsta Helmanis.

"Valmiera/ORDO" koptreniņus, gatavojoties sezonai, uzsāks augusta sākumā. Uvja Helmaņa vadītajai komandai šobrīd ir līgumi ar Jāni Kaufmani, Raimondu Gabrānu, Haraldu Kārli, Ervīnu Jonātu, LBL finālsērijas vērtīgāko spēlētāju Artūru Bērziņu, kā arī ar Edgaru Kaufmani un citiem jaunajiem spēlētājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!