Foto: F64

Latvijas izlases basketbolists līdz sezonas beigām tiks izīrēts no Pireju "Olympiacos" uz Maskavas apgabala "Himki" vienību, oficiāli apstiprinājis Krievijas klubs, kura galvenais treneris Rims Kurtinaitis cer sagaidīt labāku sniegumu no Jāņa Timmas nekā basketbolists demonstrējis līdz šim šajā sezonā.

"Mums ir nopietnas problēmas ar sastāvu, tāpēc izlēmām to pastiprināt ar otro numuru [Endrjū] Harisonu un trešo numuru Timmu, kurš spējīgs spēlēt arī spēka uzbrucēja pozīcijā. Timma labi cīnās zem groza un viņam ir stabils metiens," sastāva papildinājumus komentēja komandas galvenais treneris Rims Kurtinaitis.

"Mūsu komandai šobrīd tā ir ļoti laba izvēle. Ar viņu komandā mēs pastiprinājām groza apakšu un varēsim spēlēt agresīvāk. Timmu zinu jau sen. Viņš ir labs spēlētājs, kurš vienkārši laikam neatrada savu vietu "Olympiacos" sastāvā, lai gan lieliski spēlēja "Baskonia", nemaz nerunājot par "Zenit". Viņam piemīt liels potenciāls, kas mums jāpaver," izteicās Lietuvas treneris.

Otrdien jau tika vēstīts, ka Timma, kurš šajā sezonā nav iemantojis Grieķijas komandas Pireju "Olympiacos" galvenā trenera Devida Blata uzticību, pievienosies Krievijas klubam.

Aizvadītajā vasarā Timma noslēdza divu gadu līgumu ar "Olympiacos" vienību, bet Blats devis savu piekrišanu spēlētāja palaišanai uz "Himki" komandu, jo viņam rotācijā nav vietas. Pēc šīs sezonas viņš atgriezīsies Pirejas vienībā.

Lai arī "Himki" spēlē Eirolīgā, Timma šajā komandā varēs spēlēt tikai VTB Vienotās līgas čempionātā, kurā komanda ar 13 uzvarām 18 spēlēs ieņem ceturto vietu.

Krāslavietis 23 Eirolīgas spēlēs "Olympiacos" komandas sastāvā šosezon vidēji 11 minūtēs izcēlies ar 3,4 punktiem un 0,9 atlēkušajām bumbām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!