Foto: AP/Scanpix/LETA

Horvāts Dario Šaričs pēc neveiksmīgā sezonas sākuma Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubā Filadelfijas "76ers" izteicis varbūtību, ka spēlēšanas Horvātijas izlasē ir kavējusi viņa individuālo attīstību.

Šaričs sezonas sākumā trāpījis 38 % metienu no spēles, bet viņa tālmetienu precizitāte līdz šim bijusi tikai 27 %, kas, salīdzinot ar pagājušo sezonu, ir pamatīgs kritums. Viņš vidēji mačā gūst 12 punktus un izcīna 7,8 atlēkušās bumbas.

"Spēlēšana Horvātijas izlasē man nozīmē ļoti daudz, bet man prātā šaujas domas, ka vienas vasaras izlaišana valstsvienībā man palīdzētu kļūt par labāku spēlētāju. Ja es varētu vairāk laika pavadīt ASV un strādāt pie savas spēles, es noteikti būtu labāks. Es pēdējos piecus vai sešus gadus esmu spēlējis savā izlasē," sarunā a "NBC Sports" stāstīja Šaričs. "Galu galā svarīgākais ir uzvarēt, arī ar savu nacionālo komandu. Par šo tēmu ir ļoti smagi runāt. Varbūt manas izvēles bijušas nepareizas, varbūt tās bijušas pareizas, bet es ļoti izbaudu spēlēšanu izlasē un savu valsts pārstāvēšanu."

Arī Latvijā bieži aktualizējas tēma par spēlēšanu valstsvienībā, un bieži spēlētāji tomēr dod priekšroku savu individuālo prasmju slīpēšanai, nevis valsts pārstāvēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!