Foto: EPA/LETA

Viens no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vadošajiem centra spēlētājiem Dvaits Hovards tuvākajā laikā oficiāli kļūs par Losandželosas "Lakers" spēlētāju, vēsta virkne ASV mediju.

Tiek ziņots, ka "Lakers" drīzumā iegūs tiesības uz Orlando "Magic" pārstāvi, iesaistoties četru klubu maiņu darījumā, kurā figurēs arī Denveras "Nuggets" un Filadelfijas "76ers" vienības.

Paredzams, ka darījums oficiāli tiks īstenots piektdien. Par to jau paziņojusi arī NBA vadība.

Darījuma ietvaros uz "76ers" komandu dosies "Lakers" centrs Endrjū Bainums un "Magic" uzbrucējs Džeisons Ričardsons, kamēr uz "Nuggets" vienību pārcelsies "76ers" uzbrucējs Andrē Igudala.

Savukārt uz "Magic" komandu pārcelsies "Nuggets" aizsargs Ārons Eflelo un uzbrucējs Els Heringtons, kā arī "76ers" Melnkalnes centrs Nikola Vučevičs un uzbrucējs Mo Herkless. Tāpat Orlando klubs iegūs pārējo trīs darījumā iesaistīto komandu nākotnes jauno spēlētāju drafta izvēles tiesības.

Iepriekš 26 gadus vecais Horvards pieprasīja aizmainīšanu uz Bruklinas "Nets" komandu, taču abas puses nespēja vienoties par darījumu.

Pagājušās sezonas 54 regulārā čempionāta spēlēs Hovards guva vidēji 20,6 punktus un izcīnīja 14,5 atlēkušās bumbas, bet kopumā astoņās klubā pavadītajās sezonās viņa kontā vidēji 18,4 punkti ik mačā un 13,0 atlēkušās bumbas.

Hovardu 2004.gada jauno spēlētāju draftā "Magic" izvēlējās ar pirmo numuru. Viņš trīs reizes atzīts par līgas labāko gada aizsardzības tipa spēlētāju, piecas reizes iebalsots līgas simboliskajā pieciniekā, kā arī sešas reizes piedalījies NBA Visu zvaigžņu spēlē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!