Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolista Dāvja Bertāna komandas biedra slovēņa Lukas Dončiča atgriešanās laukumā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" rindās iespējama jau sestdienas spēlē Soltleiksitijā pret Jūtas "Jazz", ziņo klubs.

"Mavericks", spēlējot bez savainotā komandas līdera Dončiča, NBA izslēgšanas spēļu astotdaļfināla sērijā līdz četrām uzvarām ir vadībā ar 2-1.

Pagaidām Dončiča atgriešanās laukumā nav apstiprināta un tiek vērtēta kā "iespējama".

Pirms piektdienas treniņa "Vivint Arena" Dončičs sacīja, ka nezina, vai spēlēs sērijas ceturtajā mačā, atzīstot, ka sastieptais ikru muskulis vairs nesāp un vairs neizraisa diskomforta sajūtu.

"Jūtos labi," sacīja Dončičs. "Ar katru dienu jūtos labāk."

Dončičs arī noliedza, ka rezultāts sērijā var kaut kādā veidā ietekmēt viņa atgriešanos laukumā: "Tikai ikru muskulis un tas, kā tas jūtas."

Viņš atzīst, ka ir grūti sēdēt uz rezervistu soliņa un nespēt doties laukumā.

"Nezinu, vai tas jebkad ir bijis labi, ka jūsu labākais spēlētājs sēž uz rezervistu soliņa izslēgšanas spēlēs," sacīja vienības galvenais treneris Džeisons Kids. "Tomēr viena lieta, ko šie puiši iemācījās sezonas laikā, spēlējot bez Lukas, ir tā, ka viņi var spēlēt un uzvarēt."

Otrajā spēlē Džeilens Bransons sasniedza savu karjeras rekordu izslēgšanas spēlēs, gūstot 41 punktu, bet trešajā spēlē viņš guva 31 punktu, kamēr seši citi "Mavericks" spēlētāji sakrāja vismaz 12 punktus.

Arī Frenka Ntilikinas spēja doties laukumā sestdien tiks vērtēta pirms spēles, bet pēc kreisās kājas operācijas atgriešanās laukumā nav gaidāma Timam Hārdevejam.

"Mavericks" regulārajā turnīrā uzvarēja 52 no 82 spēlēm un ieņēma ceturto vietu Rietumu konferencē, kamēr Jūtas "Jazz" svinēja par trīs panākumiem mazāk un bija pozīciju zemāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!