Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācija (NBA) izstrādājusi plānu atlikušās sezonas aizvadīšanai, un visu Latvijas basketbolistu pārstāvētās komandas turpinās sezonu, raksta ESPN žurnālists Eidriens Vodžnarovskis.

NBA regulāro čempionātu noslēgs ASV pilsētā Orlando, un katra komanda aizvadīs pa astoņām spēlēm, lai noskaidrotu čempionāta kopvērtējumu. Līgas vadība sezonu piedāvās noslēgt 22 komandām, kuras vēl pretendēja uz vietu izslēgšanas spēlēs pirms Covid-19 krīzes.

16 komandām, kas jau atradās izslēgšanas spēļu zonā pievienosies piecas Rietumu konferences komandas – Ņūroleānas "Pelicans", Portlendas "Trail Blazers", Fīniksas "Suns", Sakramento "Kings" un Sanantonio "Spurs", kā arī viena Austrumu konferences komanda – Vašingtonas "Wizards".

Līdz ar to visu latviešu pārstāvētās komandas turpinās NBA sezonu. Rietumu konferencē Kristapa Porziņģa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" ierindojās septītajā vietā, Rodiona Kuruca pārstāvēta Bruklinas "Nets" ieņēma septīto vietu Austrumu konferencē, bet "Wizards", kuras rindās spēlē Dāvis Bertāns un Anžejs Pasečņiks" austrumos bija devītajā pozīcijā.

Nepieciešamības gadījumā tiks aizvadīts "play-in" spēles, lai noskaidrotu visas izslēgšanas spēļu dalībnieces. "Play-in" mačus aizvadīs konferenču astotās un devītās vietas īpašnieces, ja devītajā vietā esošo komandu līdz izslēgšanas spēļu zonai šķirs mazāk nekā četras uzvaras.

22 komandas NBA sezonu varētu atsākt 31. jūlijā, bet vispirms par šo ierosinājumu notiks NBA vadības balsojums. Lai apstiprinātu atgriešanās plānu, tam vajadzīgs trīs ceturtdaļas klubu īpašnieku atbalsts, taču ESPN rīcībā esošā informācija liecina, ka šādai sezonas atsākšanai ir pietiekams atbalsts.

Jau vēstīts, ka NBA finālsērijas septītā spēle ieplānota 12. oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!