Foto: DELFI
Igaunijas basketbola asociācijas (EK) prezidents Jāks Salumets nosūtījis vēstuli Igaunijas kultūras ministram Tenim Lukasam, lūdzot atļauju jūlija beigās notiekošajā Baltijas ķēdes kausā basketbolā uz katru spēli ielaist 1500 līdzjutēju, otrdien ziņoja portāls "Delfi.EE".

Jau ziņots, ka EK basketbola simtgades gadadienas ietvaros organizē draudzības turnīru, kurā piedalīsies Igaunijas, Latvijas un Lietuvas vīriešu nacionālās komandas. Sacensības, kuras simboliski nosauktas par Baltijas ķēdes kausu, paredzētas no 24. līdz 26. jūlijam Tallinā.

Salumets vēstule Lukasam uzsvēris vēlmi noorganizēt līdzjutējiem zīmīgu jubilejas gada turnīru, kā arī izveidot ilglaicīgu sadarbību ar abām kaimiņvalstīm.

"Turnīra kopējais budžets ir 130 tūkstoši eiro, un to plānots nosegt, pārdodot televīzijas translāciju tiesības un izvietojot sponsoru reklāmas," raksta Salumets. "Taču ļoti svarīgs ieņēmumu avots vienmēr bijuši ienākumi no pārdotajām biļetēm uz valstsvienības spēlēm."

EK prezidents uzsver, ka uz Tallinā esošo "Saku Suurhall" arēnu jāskatās kā īpašu ēku. Tajā ierodoties 1500 līdzjutējiem, tā tiktu aizpildīta tikai par 25 procentiem, jo halles kopējā ietilpība paredz vietu 6448 cilvēkiem. Savukārt skatītāji tiktu vienmērīgi sadalīti pa arēnas četriem stāviem, lai nevienā no tiem neveidotos pārāk liela drūzma.

Turnīrs tiks uzsākts ar Igaunijas un Lietuvas izlašu tikšanos piektdien, 24. jūnijā pulksten 19.30. Latvijas un Lietuvas valstsvienības spēli aizvadīs dienu vēlāk, arī šajā pašā laikā, bet svētdien tiksies Latvijas un Igaunijas basketbolisti.

Lietuvas valstsvienība EK jau atklājusi savu sastāvu, kurā atrodamas arī tādas kaimiņvalsts basketbola vērtības kā Mants Kalnietis, Artūrs Gudaitis, Marius Grigonis, Roks Giedraitis un Edgars Ulanovs. Savukārt Latvijas nacionālo vīriešu izlašu koordinators Emīls Toms asociācijas mājaslapā atklājis, ka tuvāko dienu laikā tiks paziņots arī Latvijas izlases sastāvs.

Visas Baltijas ķēdes kausa turnīra spēles tiks translētas "Delfi TV" un televīzijas kanālā "Telia Inspira".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!