Foto: F64

Līdzšinējais "VEF Rīga" basketbolists Viktors Iļjins turpmāk pārstāvēs citu Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) klubu Raplas "Avis Utilitas", ceturtdien paziņoja abi klubi savās vietnēs internetā.

Iļjins pēdējoreiz "VEF Rīga" rindas pārstāvēja LIBL mača Ogrē, kur cīņā par pirmo vietu LIBL uzvarēja Rīgas komanda.

"Pēc abpusējas vienošanās esam pārtraukuši sadarbību ar centra spēlētāju Viktoru Iļjinu. Liels paldies Viktoram par ieguldīto darbu, un novēlam veiksmi turpmākajā karjerā," otrdien vēstīja ieraksts "VEF Rīga" "Twitter" kontā.

Savukārt Raplas klubs jau paziņojis par basketbolista pievienošanos komandai savā interneta mājaslapā: "Avis Utilitas" basketbola komanda gada beigās parakstījusi līgumu ar būtisku vienības papildinājumu. Kopā ar Monteju Glenu latvietis Iļjins rūpēsies par Raplas komandas groza drošību."

2,12 metrus garais un 28 gadus vecais basketbolists kopš 2011./2012.gada sezonas ilgus gadus spēlēja Valmieras klubā. 2013./2014.gada sezonā basketbolists jau piemērīja VEF kreklu un spēlēja ULEB Eirolīgas kvalifikācijā, kā arī ULEB kausā un VTB Vienotajā līgā. Pēc atgriešanās Valmierā Iļjins pārstāvēja arī Jūrmalas un Ogres klubus, pagājušajā sezonā "Ogres" sastāvā ieņemot ceturto vietu LIBL, kā arī paspējot uzspēlēt Spānijas trešajā līgā.

Šīs sezonas 16 spēlēs LIBL centra spēlētājs vidēji 8,6 minūtēs mačā guvis 3,19 punktus un izcīnījis 2,19 atlēkušās bumbas.

"Katru dienu negadās piesaistīt tādus spēlētājus kā Iļjins, par ko ir patiess prieks," saka Raplas kluba galvenais treneris Tomass Anuks. "Viktors ir sasniedzis ļoti labu statistiku iepriekšējās sezonās dažādu komandu sastāvos, un mēs esam droši, ka viņš ir labs spēlētājs. Viņš ir ļoti apmierināts ar iespēju pievienoties mums un sniegt mūsu komandai savu pieredzi."

Tiek plānots, ka Iļjins ieradīsies komandā šonedēļ un piedalīsies jau kluba pirmajā spēlē jaunajā gadā 8. janvārī cīņā ar "Liepāju".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!