Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

Latvieša Rodiona Kuruca pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Bruklinas "Nets" izredzes iegūt vienu no līgas zvaigznēm Kairiju Īrvingu esot pieaugušas, jo arī pats basketbolists savam līdzšinējam klubam Bostonas "Celtics" esot devis mājienus par došanos uz Ņujorku, vēsta "The Athletic".

Jau vēstīts, ka Īrvings izmantoja savā līgumā atrunāto punktu, ka viņš pats var izvēlēties, vai "Celtics" vienībā aizvadīt līguma pēdējo sezonu. Viņš izvēlējās sadarbību neturpināt un atteicās no 21,3 miljoniem dolāru.

Īrvings pēdējā laikā ļoti maz komunicējis ar "Celtics" amatpersonām, kas varētu liecināt, ka viņš nevēlas noslēgt jaunu līgumu ar Bostonas vienību. Jau ilgāku laiku Īrvinga vārds tiek saistīts ar "Nets", un viņš esot devis mājienus, ka domā par komandu maiņu.

Vairāki NBA apskatnieki jau uzskata, ka Īrvinga spēlēšana "Nets" komandā jau ir diezgan droša. Līdz ar to pagājušās sezonas "Nets" līdera D'Andželo Rasela nākotne Bruklinas komandā ir neskaidra.

Šajā sezonā Īrvings regulārajā čempionātā 67 spēlēs vidēji iemeta 23,8 punktus un veica 6,9 rezultatīvas piespēles, bet izslēgšanas turnīrā deviņos mačos viņam caurmērā 21,3 punkti un 7,0 rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!