Foto: EPA/Scanpix/LETA
Itālijas sporta ministrs Vičenco Spadafora nosodījis rasistisku uzbrukumu ratiņbasketbola izlases spēlētājai Beatricei Jonai un viņas ģimenei.

Rumānijā dzimušajai Jonai un viņas ģimenei pagājušajā nedēļā Ardeas pilsētā uzbruka kāds vīrietis un rasistiski aizskāra, aicinot "doties atpakaļ uz savu valsti". Jonu aizstāvēja viņas tēvs, kuram uzbrucējs salauza vaiga kaulu.

"Dzīvoju Itālijā 16 gadus, esmu Itālijas pilsone un mācījusies šeit. Turpinu mācības universitātē, spēlēju nacionālajā izlasē un sevi pilnībā uzskatu par itālieti," sociālajā vietnē "Facebook" raksta 23 gadus vecā Jona.

Spadafora šonedēļ pauda atbalstu Jonai un nosodīja uzbrukumu ratiņbasketbolistes ģimenei.

"Man patiešām ļoti žēl, un es ceru, ka tie, kuri ir atbildīgi par šo uzbrukumu, tiks taisnīgi sodīti," paziņoja Spadafora.

Itālijas sportā tas ir otrais šāda veida skandāls pēdējo nedēļu laikā. Pagājušajā nedēļā Itālijas Futbola federācija (FIGC) uzsāka izmeklēšanu pret Bergāmo "Atalanta" direktoru Mirko Mojoli, kurš kādam "Napoli" līdzjutējam veltīja apzīmējumu, kas atzīts kā Itālijas dienvidos dzīvojošu personu aizskarošs vārds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!