Foto: DELFI
Itālijas U-20 basketbola izlasei Eiropas čempionāta finālspēlē bija jātiek galā ne tikai ar Latvijas komandas pretspēku, bet arī ar Latvijas līdzjutēju tūkstošiem pārpildītajām tribīnēm, kas gūto uzvaru padara tikai saldāku, izcēlis komandas galvenais treneris Stefano Sakripanti.

Kā ziņots, Latvijas U-20 izlase Tallinā notikušā turnīra finālā svētdien ar 60:67 zaudēja Itālijai. Šī bija otrā reize valsts basketbola vēsturē, kad Latvijas izlase spēlējusi Eiropas čempionāta finālā.

"Esam neizsakāmi priecīgi par izcīnīto uzvaru. Spēlētāji un viss komandas apkalpojošais sastāvs savu darbu padarīja spīdoši," Sakripanti teikto citē laikraksts "Repubblica". "Esmu reālists, taču pirms mača teicu saviem puišiem, ka varam izcīnīt zeltu."

"Uzvara zālē, pilnā ar Latvijas izlases atbalstītājiem, ir vēl saldāka, tas ir papildu gandarījums," izcēla treneris, kurš Itālijas izlases uzvaru veltījis svētdien dzīvību zaudējušajam pasaules superbaiku čempionāta braucējam Andrea Antonelli. Divdesmit piecus gadus vecais Antonelli mira pēc Maskavā notikušo sacīkšu laikā gūtajām traumām.

"Šo uzvaru ar mums dala visi Itālijas treneri, kuri nav tiks veiksmīgi kā es un nevarēja doties uz Eiropas čempionātu, bet diendienā strādā ar šiem puišiem. Esam ļoti lepni ar padarīto," piebilda Sakripanti.

Kā ziņots, 1935.gadā Latvijas pieaugušo valstsvienība kļuva par pirmajiem kontinenta čempioniem, finālā uzvarot spāņus, bet 1939.gadā tika izcīnīta otrā vieta aiz Lietuvas, taču togad turnīrs tika izspēlēts pēc viena apļa spēlēm bez atsevišķiem mačiem par medaļām. Neviena cita Latvijas vīriešu un sieviešu komanda ne pieaugušo, ne jauniešu un junioru vecumā nekad līdz finālam nav tikusi.

Itālijas basketbolisti U-20 līmenī par Eiropas čempioniem kļuvuši pirmo reizi, pirms diviem gadiem viņi izcīnīja sudraba medaļas.

Savukārt čempionāta bronzu izcīnīja Spānija, kas ar 70:63 pārspēja Krieviju. Spānijas U-20 izlase pie Eiropas čempionāta medaļām tikusi septīto reizi pēc kārtas. Iepriekšējos sešos gados komanda izcīnīja vienu zelta, vienu sudraba un četras bronzas godalgas.

Labāko Eiropas komandu astoņniekā Latvijas U-20 basketbolisti iekļuvuši trešo reizi pēc kārtas un ceturto reizi vēsturē, tomēr līdz šim šajā vecuma grupā ceturtdaļfināls ne reizi nebija pārvarēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!