Foto: F64

"Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) aizvadītās kārtas spēlēs savu vietu vēsturē atstāja "Jūrmalas/Fēnikss" un "Liepājas/Triobet" duelis, kurā uzvaru izcīnīja jūrmalnieki, bet desmit tālmetienus realizējušais Edgars Jeromanovs atzīts par nedēļas labāko spēlētāju, informēja līga.

Jeromanovs nospēlētajās 43 minūtēs trāpīja desmit no 12 tālmetieniem, kas palīdzēja viņam savākt 39 punktus. Ar punktu gūšanu vien Jūrmalas aizsargs neapmierinājās un arī savāca deviņas atlēkušās bumbas, kā arī izdalīja astoņas rezultatīvas piespēles, kas atstāja viņu nieka tiesas attālumā no "triple-double".

39 punkti ir šīs sezonas BBL rekords, tuvāko sasniegumu apsteidzot par astoņiem punktiem. Savukārt desmit tālmetieni ir BBL absolūtais rekords, pārspējot Rašāda Filipsa 2007. gadā uzstādīto rekordu "Lāčplēša alus" komandā.

Jeromanovs ar savu iespaidīgu sniegumu savāca efektivitātes koeficientu 51, kas arī BBL fiksētajā statistikā ir visu laiku augstākais rādītājs. Nevienam citam nav bijis augstāks par 46. Protams, līdz ar to arī šonedēļ Jeromanovam ir augstākais efektivitātes koeficients un nedēļas labākā spēlētāja gods

"Jūrmalai/Fēnikss" šosezon BBL ir trīs uzvaras astoņās spēlēs un piektā vieta A apakšgrupā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!