Foto: FIBA
Dušans Buluts, Tamass Ivosevs, Dejans Majstorovičs un Marko Savičs vairs neapvienos spēkus 3x3 basketbola komandā "Novi Sad", kas iepriekš tikusi uzskatīta par labāko vienību pasaulē, trešdien ziņo Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA).

Serbijas titulētā komanda pēdējo reizi šādā sastāvā kopā spēlēja pagājušā gada septembra sākumā, kad piedalījās Eiropas "Masters" turnīrā. Komandai izdevās izcīnīt vien septīto vietu, bet divas pozīcijas augstāk bija rīdzinieki.

Pasaules tūres sacensības noris kopš 2012. gada, bet "Novi Sad" šī turnīra finālā uzvarējusi 2014., 2015., 2018. un 2019. gadā. Serbijas komanda Pasaules tūrē ilgu laiku bija neapturama, bet iespaidīgākā sezona padevās 2018. gadā, kad izdevās uzvarēt visas 32 spēles.

Divus gadus vēlāk nopietnu pretestību "Novi Sad" Pasaules tūres sacensībās jau izrādīja tautieši "Liman" un arī "Rīga", kas 2020. gadā triumfēja sezonas finālposmā.

"Tamass bija pirmais no mūsu komandas, kurš pateica, ka vairs nevēlas spēlēt 3x3 basketbolu," sarunā ar FIBA atklāja Majstorovičs.

Pēcāk arī pārējie trīs spēlētāji pulcējušies vienkopus, lai lemtu par komandas turpmāko likteni.

"Nonācām pie slēdziena, ka kopā esam uzvarējuši visu, ko vien iespējams," piebilda Majstorovičs.

Visi četri basketbolisti gan nepametīs 3x3 Pasaules tūri, jo zināms, ka citai Serbijas komandai "Ub" pievienosies Savičs un Majstorovičs.

Lai arī basketbolisti vairs nespēlē vienā klubā, viņiem tāpat nāksies aizvadīt treniņus kopā, jo Serbijas izlase jau nodrošinājusi dalību Tokijas olimpiskajās spēlēs.

"Turpināsim kopā trenēties, lai olimpiskajās spēlēs izcīnītu zeltu, un kopā noslēgsim šo ceļojumu," skaidroja Majstorovičs.

"Ar viņiem kopā uzvarējām trīs Pasaules kausos, divos Eiropas kausos, kā arī četrreiz triumfējām Pasaules tūrē un arī pērn "Masters" turnīrā," spilgtākos brīžus "Novi Sad" komandā atminējās basketbolists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!