Foto: LETA

Latvijas basketboliste Ilze Jākobsone svētdien, sakrājot "double-double", palīdzēja Stambulas "Bešiktaš" izcīnīt pirmo uzvaru Turcijas čempionāta sezonā, bet Aijai Jurjānei, gūstot 17 punktus, neizdevās sekmēt Ankaras "Botaš" panākumu.

"Bešiktaš" izbraukumā ar rezultātu 75:66 (20:15, 23:18, 18:13, 14:20) pārspēja "Kayseri".

Latvijas basketboliste laukumā pavadītajās 37 minūtēs un 45 sekundēs sakrāja "double-double", gūstot 18 punktus un atdodot desmit rezultatīvas piespēles. Viņa realizēja trīs no četriem divu punktu metieniem un četrus no sešiem tālmetieniem, kā arī pārtvēra vienu pretinieču piespēli, pieļāva sešas kļūdas un sakrāja efektivitātes koeficientu 20.

"Kayseri" rindās rezultatīvākā ar 20 punktiem bija Destinija Slokama.

Citā spēlē "Botaš" mājas spēlē ar rezultātu 63:70 (13;23, 23:10, 13:17, 14:20) piekāpās Ankaras "Ormanspor".

Jurjāne laukumā bija 31 minūti un 57 sekundes un guva 17 punktus, realizējot četrus no septiņiem divu punktu metieniem un deviņus no desmit soda metieniem, kā arī aizmeta garām četrus tālmetienus. Viņa arī izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, atdeva trīs rezultatīvas piespēles, divas reizes atņēma pretiniecēm bumbu, pieļāva trīs kļūdas, nopelnīja divas personīgās piezīmes un noslēdza spēli ar efektivitātes koeficientu 16.

Viesu komandā ar 20 gūtajiem punktiem izcēlās Soana Lisē.

Turcijas čempionāta līderpozīcijās ar septiņām uzvarām tikpat spēlēs atrodas Stambulas "Fenerbache", Anetes Šteinbergas pārstāvētā "Galatasaray" ar pieciem panākumiem septiņos mačos ieņem trešo vietu, bet Elīnas Babkinas "Cankaya Universitesi" ar diviem panākumiem septiņos mačos ieņem desmito vietu. "Botaš" atrodas par vienu vietu zemāk ar vienu uzvaru septiņās spēlēs, tikmēr vēl vienu pozīciju zemāk ar tādu pašu uzvarēto spēļu bilanci ierindojas "Bešiktaš".

Turcijas čempionātā šosezon piedalās 14 komandas, no kurām četras pārstāv arī Latvijas spēlētājas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!