Latvijas basketbolisti Ingus Jakovičs un Artūrs Strautiņš svētdien guva attiecīgi 13 un sešus punktus Itālijas A sērijas spēlē, pieliekot rokas Varēzes "Openjobmetis" komandas uzvarā, kamēr Andrejs Gražulis savainojuma dēļ laukumā nedevās.

Varēzes basketbolisti savā laukumā ar rezultātu 110:105 (21:18, 27:31, 19:15, 20:23, 8:8, 15:10) otrajā pagarinājumā guva virsroku pār Kremonas "Vanoli".

Jakovičs svētdien spēlēja 28 minūtes un 51 sekundi, grozā raidot trīs no septiņiem tālmetieniem un visus četrus "sodiņus", bet nerealizēja savu vienīgo divpunktu metienu. Tāpat viņš veica vienu rezultatīvu piespēli, izcīnīja četras atlēkušās bumbas, vienreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja trīs piezīmes un iekrāja 15 efektivitātes koeficienta punktus.

Tikmēr Strautiņš uz dēļiem pavadīja 31 minūti un 36 sekundes, kuru laikā realizēja savu vienīgo divpunktu metienu un visus četrus soda metienus, bet netrāpīja grozā vienu "trejaci". Viņa kontā bija arī astoņas atlēkušās bumbas, četras kļūdas, viena piezīme, divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi un deviņi efektivitātes koeficienta punkti.

Uzvarētājiem ar 30 punktiem, desmit atlēkušajām bumbām un deviņām izprovocētām piezīmēm izcēlās Luiss Skola, 27 punkti bija pirms divām sezonām "Ventspilī" spēlējušajam Entonijam Bīnam, bet 17 punkti un desmit bumbas zem groziem bija Tonijam Duglasam.

Pretiniekiem 30 punktus guva Džuzepe Poeta.

Savukārt Gražulis ceļgala savainojuma dēļ svētdien palika ārpus pieteikuma, viņa pārstāvētājai Triestes "Allianz" mājās ar 78:81 (22:27, 19:13, 20:18, 17:23) atzīstot Brešas "Germani" pārākumu.

Portāls "Tuttobasket.net" ziņo, ka Gražulis traumējis kreisās kājas ceļgala menisku un viņam tiks veiktas padziļinātas pārbaudes. Viens no Triestes komandas vadošajiem spēlētājiem Gražulis ir starp Latvijas izlases kandidātiem pēc divām nedēļām gaidāmajās Eiropas čempionāta kvalifikācijas izšķirošajās spēlēs.

A sērijas turnīru turpina 15 komandas, kas Covid-19 pandēmijas dēļ aizvadījušas atšķirīgu spēļu skaitu. Triestes komanda ar deviņām uzvarām 18 spēlēs ieņem sesto vietu, kamēr Varēzes vienība 16 mačos iekrājusi piecus panākumus un ierindojas 14.pozīcijā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!