Foto: LETA
Latvijas basketbolisti Ingus Jakovičs un Artūrs Strautiņš piektdien Itālijas Superkausa spēlē guva attiecīgi 11 un astoņus punktus, palīdzot Varēzes "Openjobmetis" komandai izcīnīt uzvaru.

Varēzes basketbolisti A apakšgrupas spēlē ar 84:77 (24:22, 14:16, 24:20, 22:19) pārspēja Kantu "Acqua S.Bernardo" komandu.

Jakovičs laukumā pavadīja 25 minūtes un 11 sekundes, kuru laikā realizēja četrus no pieciem divpunktu metieniem un vienu no četriem tālmetieniem, bet netrāpīja abus "sodiņus". Viņš arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas, piecreiz rezultatīvi piespēlēja, pārtvēra divas bumbas, četras reizes pārkāpa noteikumus un izprovocēja divas piezīmes, iekrājot 11 efektivitātes koeficienta punktus.

Strautiņš 17 minūtēs un 43 sekundēs grozā raidīja trīs no pieciem divpunktu metieniem un divus no trim soda metieniem. Jūrmalnieka kontā arī piecas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viena pārtverta bumba, viena kļūda, divas piezīmes, trīs izprovocēti noteikumu pārkāpumi un 12 efektivitātes koeficienta punkti.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 26 punktiem bija leģendārais argentīnietis Luiss Skola.

Varēzes komanda ar vienu uzvaru trīs spēlēs A grupā ieņem trešo vietu.

Tikmēr Jānis Blūms piektdien guva trīs punktus, kamēr viņa pārstāvētā Redžo di Emīlijas "Unahotels" B grupas spēlē ar rezultātu 69:75 (6:16, 21:17, 18:12, 24:30) atzina Kremonas "Vanoli" pārākumu.

Blūms spēlēja 20 minūtes un 18 sekundes, grozā trāpot vienu no sešiem "trejačiem", bet aizmetot garām savu vienīgo divpunktnieku. Viņam arī divas atlēkušās bumbas, viena kļūda, divas pārtvertas bumbas, viena piezīme un viens izprovocēts noteikumu pārkāpums.

Blūma komanda B apakšgrupā trīs mačos tikusi pie vienas uzvaras un ieņem trešo pozīciju.

Itālijas Superkausā piedalās visas 16 komandas, kas šosezon plāno startēt vietējā čempionāta A sērijā. Komandas ir sadalītas četrās grupās, bet pēc grupu turnīra sekos pusfināli, kuriem kvalificēsies katras grupas uzvarētāja.

"Final Four" turnīrs tiks izspēlēts no 18. līdz 20.septembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!