Latvijas basketbolists Ingus Jakovičs no "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) komandas "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" pārgājis uz Francijas augstākās līgas ("LNB Pro A") vienību "Limoges CSP", ziņots Francijas komandas mājaslapā.

Jakovičs ar Limožas vienību vienojies par līgumsaistībām līdz 2021./2022. gada sezonas beigām.

"Ingus Jakovičs pastiprinās mūsu aizsargu rindas līdz sezonas beigām," kluba mājaslapā citēts kluba sporta direktors Krofords Palmers, kurš Francijas izlases sastāvā izcīnīja 2000. gada olimpisko spēļu sudrabu. "Mums vajadzēja papildu opciju starp aizsargiem, un viņš mums var palīdzēt ar savām spējām pārredzēt laukumu, trāpīt metienus un spēlēt "pick-and-roll" sadarbības. Viņš ir īsts cīnītājs un pieredzējis spēlētājs ar ļoti labu basketbola IQ."

Cesvainietis pēc meniska savainojuma pārciešanas sezonu uzsāka vēlu, novembra beigās uz atvērta līguma pamata pievienojoties "Valmiera Glass" komandai. Aizsargs astoņās Latvijas-Igaunijas līgas spēlēs vidēji guva 11,5 punktus un atdeva 3,8 rezultatīvas piespēles.

Savukārt Limožas komanda ar deviņām uzvarām 17 spēlēs ieņem devīto vietu "LNB Pro A" čempionātā. Kluba ziedu laiki bija 1980. un 1990. gados, Limožas vienībai 1992. gadā triumfējot Eirolīgā jeb tolaik par FIBA Eiropas līgu sauktajā čempionātā.

"Limoges CSP" vienība ir izcīnījusi 11 čempionu titulus Francijā, pēdējās reizes triumfējot 2014. un 2015. gadā. Vairāk reižu Francijas zelta medaļas ieguvusi tikai Lionas ASVEL komanda, kas par "LNB Pro A" līgas čempioniem kronēta 20 reizes.

Jakovičam tā būs pirmā pieredze Francijā. Aizsargs līdz šim ārzemēs spēlējis Itālijas un Ukrainas augstākajās līgās, kā arī VTB Vienotajā līgā. Savukārt pašmāju čempionātā viņš spēlējis "Gulbenes buki", "Liepājas lauvas", "VEF Rīga" un "Ventspils" klubos, kā arī iepriekš minētajā Valmieras komandā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!