Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Otrdien Arēnā "Rīga" Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" aizvadīs izšķirošo Eiropas kausa spēli par iekļūšanu turnīra astoņu labāko komandu, un komandas kapteinis Kristaps Janičenoks atzīst, ka tā būs spēle "uz dzīvību vai nāvi", vēsta informācija "VEF Rīga" kluba mājas lapā.

"VEF Rīga" pretinieki būs Latvijas valstsvienības basketbolista Riharda Kuksika pārstāvētais Spānijas klubs "Valencia". Spēles sākums plkst.19:00. Mača tiešraide Latvijas Televīzijas 7.kanālā.

"Valencia" jau pirms spēles pret "VEF" ir nodrošinājuši pirmo vietu grupā un iekļūšanu Eiropa kausa TOP8. Savukārt "VEF Rīga" uzvaras gadījumā, ierindosies otrajā vietā un līdz ar spāņiem iekļūs turnīra ceturtdaļfinālā, kas iespējams arī, ja otrā grupas spēlē, kas notiks vienlaikus ar maču Rīgā, Francijas "BCM Gravelines" pārspēs Čehijas "ČEZ Nymburk".

"VEF Rīga" kapteinis Kristaps Janičenoks atzīsts: "Spēle pret "Valencia" ir līdz šim svarīgākā spēle sezonā. Tēlaini izsakoties, mums tā būs spēle "uz dzīvību vai nāvi". Lai arī spāņiem tās rezultāts neko neizšķir, viņi ir ļoti stipra komanda un nešaubīgi spēlēs uz uzvaru. Komandai ir jauns treneris un visi gribēs sevi pierādīt."

Janičenoks joprojām atveseļojas pēc labās rokas plaukstas operācijas un otrdien spēlē nepiedalīsies. Tāpat janvāra vidū veiktās ceļgala operācijas dēļ nespēlēs Jānis Kaufmanis. "VEF Rīga" sastāvā laukumā rīt nedosies arī Sīms Sanders Vene, kurš sestdien Latvijas Basketbola līgas mačā Valmierā guva savainojumu un, kā liecina pirmdien saņemtie medicīniskās pārbaudes rezultāti, ir sastiepis labā ceļgala sānu saiti. Kluba ārsti prognozē, ka Vene gūtās traumas dēļ nevarēs palīdzēt komandai aptuveni četras nedēļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!