Foto: FIBA

Latvijas basketbolists Jānis Bērziņš pirmdien guva astoņus punktus Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas pamatturnīra pirmajā spēlē, viņa pārstāvētajai Polijas komandai Varšavas "Legia" piedzīvojot zaudējumu.

"Legia" C apakšgrupas cīņā savā laukumā ar rezultātu 81:84 (21:29, 16:13, 23:11, 8:15, 13:16) papildlaikā zaudēja Izraēlas vienībai Holonas "Hapoel".

Bērziņš 23 minūtēs un 58 sekundēs realizēja divus no četriem tālmetieniem un abus divus soda metienus. Latviešu basketbolistam mačs noslēdzās pagarinājuma pirmajā minūtē, kad viņš tika pie savas piektās piezīmes.

Bērziņam šajā mačā bija arī sešas atlēkušās bumbas, divas pārtvertas bumbas, viens bloķēts metiens, negatīvs +/- rādītājs (-2) un otrā labākā efektivitāte komandā (13).

Varšavas komandā 21 punktu guva Devins Mārbls, bet uzvarētājiem desmit punkti, septiņas bumbas zem groziem un 13 rezultatīvas piespēles bija Džo Reglendam, kamēr 18 punktus guva un desmit bumbas zem groziem izcīnīja Kriss Džonsons.

Šajā grupā cīnīsies arī Ostendes "Filou" no Beļģijas un Stambulas "Galatasaray" no Turcijas.

Tikmēr Mareks Mejeris guva divus punktus, kamēr viņa pārstāvētā Jeruzalemes "Hapoel" E apakšgrupas duelī mājās ar 69:67 (15:25, 24:16, 14:14, 16:12) guva virsroku pār Stambulas "Dariššafaka".

Mejeris, spēlējot 12 minūtes un trīs sekundes, realizēja vienu no diviem divpunktu metieniem, netrāpīja vienīgo tālmetienu, izcīnīja četras atlēkušās bumbas, atdeva četras rezultatīvas piespēles, vienreiz pārkāpa noteikumus, pieļāva divas kļūdas, iekrāja labāko +/- rādītāju komandā (+7) un tika pie sešiem efektivitātes koeficienta punktiem.

Jeruzalemes komandā 17 punktus guva Hedīns Keringtons, bet pretiniekiem ar 14 punktiem atzīmējās Gabriels Olaseni.

"Hapoel" E apakšgrupā cīnīsies arī ar iepriekšējās sezonas bronzas medaļu laureāti Ludvigsburgas "MHP Riesen" no Vācijas un Orhūsas "Bakken Bears" no Dānijas.

Sacensību formāts paliek nemainīgs - 32 komandas sacenšas astoņās grupās pa četrām vienībām. Grupu uzvarētājas uzreiz iekļūst astotdaļfinālā, bet otrās un trešās vietas ieguvējas 2023.gada janvārī cīnīsies "play-In" sērijā.

Ceturtdaļfinālā komandas aprīlī aizvadīs dueļus līdz divām uzvarām, bet sezona noslēgsies ar "Final Four" turnīru maijā.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!