Foto: F64
Gatavību palīdzēt Latvijas basketbola izlasei 2011.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā apliecinājis saspēles vadītājs Jānis Blūms kurš pērn kvalifikācijā nevarēja palīdzēt.

Par apņemšanos spēlēt Latvijas izlasē pats basketbolists apliecinājis intervijā izdevumam "Sporta Avīze".

"Gribu spēlēt un domāju, ka arī spēlēšu. Patīkami, ka leiši nākuši pretī un mums būs iespēja spēlēt finālturnīrā. Taču nebija tā, ka Latvijas neizcīnīja. Malači, pagājušogad nocīnījās, un, ja nebūtu uzvarējuši spēlēs, kurās bija iespēja, mēs šobrīd nebūtu arī šajā paplašinātajā finālturnīrā. Šo vietu neviens nedāvināja, to nācās izcīnīt," saka Blūms, kurš sezonu aizvada Spānijas klubā Bilbao "Bizkaia Basket".

Blūms teica, ka sezonas laikā nav runājis ar Latvijas izlases galveno treneri Ainaru Bagatski, taču pats basketbolists ir gatavs spēlēt un ieradīsies uz treniņiem, ja viņu aicinās.

Eiropas čempionāta finālturnīrā Latvijas izlasei priekšsacīkstēs būs jāspēlē pret Serbijas, Vācijas, Francijas, Izraēlas un Itālijas valstsvienībām.

"Forši, ka būs jāspēlē ar spēcīgām komandām. Manuprāt, tas ir labi," par pretiniekiem saka Blūms. "nekad nevar zināt, kā būs. Varbūt Latviju tur neviens nenovērtēs. Taču galvenais – mums pašiem jāparāda, ka varam labi spēlēt. Jāatgūst fanu uzticība. Hokejs šobrīd aizskrējis pa priekšu, bet basketbols vienmēr ir bijis numur viens, tā ka jādara viss, lai atgūtu pozīcijas."

Eiropas čempionāts Lietuvā risināsies no 31.augusta līdz 18 septembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!