Latvijas basketbola klubam "Ventspils" pievienojies aizsargs Jānis Kaufmanis, kurš iepriekšējā sezonā ļoti rezultatīvi spēlēja Valmieras komandā, vēsta komandas paziņojums.

30 gadus vecais aizsargs ir ilggadējs Valmieras pilsētas basketbola komandas pārstāvis, kuras sastāvā 2016. gadā vēsturiski atnes savai pilsētai pirmo un līdz šim vienīgo Latvijas basketbola čempiona titulu. Kaufmanis ir pārstāvējis visa vecuma jauniešu basketbola izlases, bet 2007. gadā bija viens no Latvijas U-18 izlases spēlētājiem, kuri ieguva Eiropas čempionāta bronzas medaļu, kas bija pirmā Latvijas jaunatnes basketbola vēsturē. Kaufmaņa basketbolista karjerā ir ieraksts arī Latvijas vīriešu valstsvienības sastāvā, kad aizvadīja divas spēles 2010. gadā. Uz gadu devies arī viesspēlētāja gaitās, kad 2014./2015. gada sezonu aizvadīja Spānijas klubā "Forca Lleida".

Kaufmanis aizvadītā sezonā pārstāvēja "Valmiera Glass/ViA" komandu, kur "Olybet" Latvijas-Igaunijas līgā ierindojās 12.vietā, bet Latvijas Basketbola līgā ceturtdaļfinālā trīs spēlēs piekāpās BK "Ogrei". Kaufmanis visas sezonas garumā bija komandas līderis, un "Olybet" līgā vidēji spēlē guva 20 punktus, izcīnīja 4 atlēkušās bumbas un izdarīja 3 rezultatīvas piespēles.

"Man ir liels prieks pievienoties tādai organizācijai kā "BK Ventspils", klubam ar tādu vēsturi un visaugstākajām ambīcijām. Man tas ir jauns izaicinājums, vienlaikus arī kāpums karjerā un esmu gatavs sevi pierādīt nākamajā līmenī Eiropas līgās. Tāpat vēlos palīdzēt klubam izcīnīt titulus gan Latvijas, gan Latvijas-Igaunijas līgās," sacīja Kaufmanis.

"Ventspils" ģenerālmenedžeris Ralfs Pleinics atklāja, ka jau pagājušajā sezonā domāja par Kaufmaņa piesaistīšanu, taču tas neizdevās. "Ceram, ka Jānis BK "Ventspils" sastāvā spēs uzņemties viņa pieredzei un meistarībai atbilstošo līdera lomu, kas ļaus ierakstīt gan paša Jāņa sportista karjeras, gan kluba vēstures grāmatā pāris jaunu un spilgtu lapaspušu," sacīja Pleicins.

Ventspils komandā šobrīd spēkā esoši līgumi ir Mārcim Vītolam, Artūram Grīnbergam, Kristapam Ķilpam, Dāvidam Vīksnem, Jānim Bērziņam, Ronaldam Zaķim, Vladam Mikuļskim un Denisam Vikentjevam

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!