Foto: F64
Latvijas vīriešu basketbola izlases un valsts vicečempionu "Ventspils" saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks karjeru turpinās vienā no Krievijas ambiciozākajiem klubiem Sanktpēterburgas "Spartak".

Kā vortālam "Delfi" apliecināja "Ventspils" mārketinga menedžere Solvita Pleinica, oficiāli pāreja vēl nav noslēgta, bet darījums ir "finiša taisnē". Līguma nosacījumi netiek izpausti, bet "Spartak" pilnībā izpērk basketbolista līgumu.

"Kamēr vēl nav visi paraksti uzlikti, tikmēr nevar teikt, ka oficiāli viņš pāriet, taču varu apliecināt, ka viņš spēlēs Sanktpēterburgā," teica Pleinica.

Pēc Pleinicas teiktā, Strēlnieks jau ilgāku laiku bija "Spartak" redzeslokā, sarunas bijušas ilgas, bet tagad izdevies vienoties par visām pusēm izdevīgiem nosacījumiem.

Visticamāk, Strēlnieks uz savu jauno komandu dosies tikai nākamnedēļ, jo vēl rīt viņš palīdzēs ventspilniekiem FIBA Izaicinājuma kausa spēlē, bet piektdien arī principiālajā duelī pret LBL čempioniem "VEF Rīga".

Runas par Strēlnieka iespējamo pāriešanu uz kādu klubu bija jau pirms pagājušās sezonas, kad par basketbolistu interesējās "Union Olimpija", tomēr tad abas puses nevienojās par nosacījumiem, un Strēlnieks turpināja spēlēt Latvijas klubā.

"Spartak" šobrīd trenē kādreizējais slovēņu basketbolists Jure Zdovs, kurš pagājušā gadā vēl trenēja "Union Olimpija", kad šis klubs interesējās par Strēlnieku. Tiesa, Strēlnieku Sanktpēterburgā sagaida smaga konkurence. Kā saspēles vadītājs šajā komandā darbojas Jotams Halperins, kuram ir liela pieredze, tāpat šajā pozīcijā var darboties amerikānis Patriks Beverlijs, kurš kandidē uz Krievijas pilsonību. Halperins un Beverlijs ir "Spartak" komandas līderi gan gūto punktu ziņā, gan laukumā aizvadītā laika ziņā.

VTB Vienotajā līgā šosezon "Spartak" ir uzvarējis visās sešās spēlēs, bet Krievijas čempionātā gan zaudējis abās spēlēs. Šosezon "Spartak" spēlēs arī otrajā prestižākajā klubu turnīrā – ULEB Eirokausā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!